Založnik Capcom zabeležil vdor na strežnike – razkrit datum izida Resident Evil Village

Založniki bi res morali nadgraditi svoje varnostne sisteme, saj smo bili v zadnjih mesecih priča večim vdorom na zasebne strežnike, iz katerih so nepridipravi odnesli cel kup informacij, ki še niso bili namenjeni javnosti.

Nedavno se je to pripetilo francoskemu založniku Ubisoftu, sedaj pa je podoben vdor utrpel tudi Capcom. Vdor je spočela hekerska skupina Ragnar Locker, od Capcoma pa so zahtevali odkupnino. Založnik se njihovim zahtevam ni vdal, zato so hekerji na splet poslali vse zajete informacije.

In teh je bilo kar precej. Razkritih je bilo okoli 350k osebnih računov in zasebnih podatkov, med katere so zajeti uporabniki, zaposleni in delničarji. Poleg tega je na splet ušla izvorna koda igre Devil May Cry 2 ter še kup datumov in nenajavljenih projektov.

Med drugim naj bi Capcom načrtoval Resident Evil 4 VR projekt, naslednje poglavje Resident Evil serije, Village, pa naj bi imelo začrtan izid za april 2021. Junija naj bi se na Nintendo Switchu in PC-ju pojavila igra Monster Hunter Stories 2, delalo pa naj bi se tudi na battle royale različici Resident Evila, Monster Hunter Rise pa bo oktobra prispel tudi na PC.

Razkrita je bila tudi informacija, da naj bi Sony plačal Capcomu 5 milijonov dolarjev za ekskluzivnost Resident Evil 7 VR načina, Google pa naj bi založniku nakazal 10 milijonov zelencev, da so na njihov pretočni servis Stadio prenesli Resident Evil 7 in 8.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime