Cyberpunk 2077 ob izidu ne bo podpiral ray tracing učinkov na AMD karticah

Se spomnite, ko smo govorili, da bomo igralci na naslednji generaciji grafičnih kartic morali čakati na ray tracing osvetljevanje, saj bo to najprej ekskluzivno AMD ali pa NVIDIA grafičnim karticam?

Da je nekaj na tem, je najprej nakazala igra Godfall, ki bo tosortno osvetljevanje prinesla na obe vrsti grafičnih kartic, a bodo pristaši NVIDIA tabora morali malce počakati. Enako se bo zdaj zgodilo tudi pri igri Cyberpunk 2077, le da boste tokrat dolgih nosov ostali AMD lastniki.

Zle slutnje v tej smeri so se najprej pojavile, ko je razvijalec CD Projekt RED izdal posodobljene sistemske zahteve za PC. Pri ray tracing osvetljevanju so pozorne oči zasledile, da so tam naštete samo NVIDIA grafične kartice. Igralci so najprej predvidevali, da gre samo za pomoto, saj je CDPR verjetno samo pozabil v tabelo dodati nove AMD grafične kartice RX 6800XT.

A žal temu ni bilo tako, kar je na Twitterju potrdil tudi predstavnik razvijalca, Marcin Momot. Ray tracing tako ob izidu igre na AMD grafičnih karticah ne bo deloval, a razvijalec naj bi sodeloval z AMD-jem, da bi to funkcijo čimprej vpeljal v igro. Ta podpora bo nato izšla v obliki posodobitve za igro. Še dobro, saj je zadnja stvar, ki jo potrebujemo, še ena prestavitev igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime