Red Dead Online se bo od decembra prodajal posebej, po ceni 5 €

Red Dead Redemption 2 si je zaradi svoje fantastične kampanje pri nas zaslužil visoko oceno, a razvijalec Rockstar je več kot očitno želel precej več dodatnega zaslužka preko večigralske komponente Red Dead Online, kot pa jo je bila igra zmožna prinesti. Navsezadnje je večigralski način v njihovi igri GTA 5 tako uspešen in dobičkonosen, da se bo igra pojavila že na tretji generaciji konzol, o nadaljevanju pa še vedno ne vemo praktično ničesar.

Red Dead Online sicer ni bil neuspeh, a založnik Take-Two si je obetal veliko več priliva denarcev. Zaradi manjše igralne skupnosti so posodobitve postale čedalje redkejše, igralci pa so pa so zaradi tega postali precej jezni. Situacija je celo narasla do te mere, da so igralci julija organizirali protest in se po igri začeli sprehajati v klovnovskih oblekah.

Rockstar se je takrat zaobljubil, da bo igra prejela več vsebine, a to so izpolnili samo na pol. V igro vsake toliko vpeljejo samo nove Bounty naloge in očitno je, da je še vedno prioriteta GTA Online, ki bo 15. decembra prejel razširitev The Cayo Perico Heist, ki bo prvič v igro vpeljala povsem novo okolico.

Razvijalec pa nad Red Dead Onlinom še ni povsem obupal in tako so včeraj napovedali, da se bo večigralski del začel prodajati samostojno in po znižani ceni. Med 1. decembrom in 15. februarjem boste za Red Dead Online odšteli samo 4,99 €, po izteku tega obdobja pa bo cena narasla na 20 €. Igralci boste za igranje morali rezervirati okoli 123 GB prostora, moč pa bo dokupiti tudi kampanjo, po za zdaj še nerazkriti ceni.

Morda bo ta poteza močno povečala večigralsko bazo, kar bo razvijalca prisililo, da v igro vloži več sredstev in tako ustvari več nove vsebine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime