Preprodajalska skupina pridobila več kot 3500 PlayStation 5 konzol

PlayStation 5 je uradno zunaj, a tega veliko igralcev ne bi vedelo, če tega ne bi prebralo na internetu. Zaloge konzol so bile že davno razprodane, saj je bila zahteva po njih tako velika, da Sony preprosto ni mogel zadostiti vsem igralcem, ki so si še letos želeli igranja na novi generaciji konzol.

Eden največjih krivcev za pomanjkanje pa so preprodajalci, ki so preko umazanih trikov, kot je uporaba računalniških vodenih botov pokupili vse zaloge in to tako hitro, da navaden človek ni imel sploh priložnosti ob dnevu izida prenesti izdelek v svojo košarico, še preden je bila zaloga razprodana. Te konzole nato romajo na Ebay, kjer jih prodajajo po več kot dvakratni ceni in preprodajalci si tako pridno napolnijo svoje mošnjičke.

Pred kratkim se je s svojim plenom pohvalila skupina CrepChiefNotify, ki posluje v Združenem kraljestvu. Gre za čisto pravi biznis, ki trenutno zaposluje 12 ljudi, njihov poslovni model pa je precej preprost, a očitno hudo učinkovit. Uporabljajo kombinacijo Discord članov, insajderskih informacij ter botov, kar jim da veliko prednost pred navadnimi uporabniki. Njihova spletna stran nato pobira od članov 30 € naročnine mesečno, v zameno pa njihovi člani dobijo dostop do konzol in drugih predmetov po maloprodajni ceni, ki jo lahko nato prodajo na drugih trgih po hudo višji cenovni postavki.

CrepChiefNotify skupina naj bi v prednaročilih septembra nabrala malce manj kot 1000 konzol, od začetka uradne prodaje v Evropi pa so nabrali 2472 PlayStationov 5. Vse skupaj to nanese malce manj kot 3500 konzol, kar je ob pomanjkanju teh konzol hudo velika številka.

CrepChiefNotify pravi, da zaradi preprodaje ne nosi slabe vesti. Pravijo, da so njihove storitve v bistvu pomagale tistim, ki so zaradi koronavirus krize ostali brez prihodkov in so tako samo preko preprodaje konzole postavili kruh na mizo. Izjavili so še, da je morda žalostno, da kakšen otrok zjutraj ni dobil svoje konzole, a še huje bi bilo, če bi se kakšen malček zbudil brez zajtrka.

Sony pravi, da bo nova zaloga konzol prišla nekje v decembru, a ta še vedno ne bo dovolj velika, da bi z njo zadovoljili vse igralce. Proizvodnja naj bi dohitela povpraševanje enkrat naslednje leto, enako pa se godi na nasprotnem bregu s konzolo Xbox Series X.

Niso pa vse slabe novice. Spletna trgovine EIGRE.si denimo ponuja najem Xbox Series X in PlayStation 5 konzol, kar bo vsaj malce ublažilo čakanje na novo zalogo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime