Nekomu je uspelo ustvariti Blade Runner igro v pogonu Serious Sama

Blade Runner je vsekakor kulten izdelek, ki pa je v preteklosti dobil samo eno igro. Kar je čudno, saj bi si človek mislil, da bi bila bitka med android in ljudmi v futurističnem mestu odličen začetni koncept za razvoj zanimive igre, a žal temu ni bilo tako. Dobili smo samo en naslov in to leta 1997 v obliki zanimive avanture, ki je za tisti čas nosila odlično podobo. K sreči je bila pred kratkim napovedana predelava tega naslova, a to ni edini špil, ki nas bo vrnil v Blade Runner okolico.

Nedavno se je namreč rodil povsem nov oboževalski projekt Blade Runner: Cells Interlinked 2021. Ta je štorijalno postavljen pred kratko animiranko Blackout 2022 in nas postavi v vlogo Nexus-8 replikanta – žensko z imenom Trixie. Kot android smo tako vedno v nevarnosti in naša naloga je, da zbežimo pred najemniki, policisti in drugimi lovci, ki res ne marajo mehanskih ljudi.

Cells Interlinked nosi zadovoljivo grafično podobo in za projekt, ki je plod dela oboževalcev, igralnost ni videti preveč švoh. Kot lahko vidimo v napovedniku nas bo pričakala verna neonska okolica, kjer bodo leteči avtomobili švigali po nebu, mi pa bomo s strojnico razstreljevali robote in druge sovražnike. Zadeva je bila ustvarjena v pogonu Fusion, ki ga je razvijalec Croteam uporabil za izdelavo igre Serious Sam 3.

Zadeva je že na voljo za igranje preko Steama, razvijalec pa pravi, da projekt še ni povsem zaključen in da bo v prihodnosti dodana tudi podpora za VR igranje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime