Razvijalec Bioware izgubil dve zelo pomembni osebi

Poznavalci igričarske industrije ste že zagotovo seznanjeni z razvijalcem Biowarom, ki je slaven po svojih začetkih, saj nam je dostavil nekaj najboljših RPG izkušenj v zgodovini te naše preljube industrije. Vsi se radi spomnimo njihovih legendarnih naslovov, kot so Baldur’s Gate 2, Star Wars Knight of the Old Republic ter malce novejših serij Dragon Age in Mass Effect.

A veterani njihovih iger tudi veste, da je ta razvijalec že dolgo samo senca samega sebe in njegov sloves ni več to, kar je včasih bil. Zadnja dva projekta Mass Effect Andromeda in Anthem sta neslavno propadla, na površje pa so privrele tudi podrobnosti o nezdravi delavni kulturi studia.

Ravno, ko se je začelo kazati, da se razvijalec popravlja in da nas čakajo spet vznemirljivi novi projekti, je ven počila nova udarna novica.

Včeraj sta se namreč nenadoma oglasila generalni direktor Casey Hudson in izvršni producent Dragon Age franšize, Mark Darrah. Oba sta najavila odhod iz razvijalčevih vrst, kar je studio zagotovo močno zabolelo.

Oba razvijalca in Bioware sta bila polna sladkih besed glede drug drugega, a dejstvo ostaja, da to za vse nastajajoče projekte ne pomeni nič vzpodbudnega. Založnik EA pravi, da bodo vse igre nemoteno nadaljevale z razvojem, a ta trenutek se to zdi samo kot gašenje PR požara.

Za novi Dragon Age smo šele junija dobili prvi pravi vpogled in več kot očitno je, da igre še nekaj časa ne bo na vidiku, zato je odhod izvršnega producenta v tem stadiju precej nenavadno početje. Marka bo nadomestil Christian Dailey, ki trenutno vodi tisto skrivnostno obnovo Anthema. Tip bo imel tako polne roke dela – razen, če so nad Anthemom dejansko že obupali.

Za Casey Hudsona se trenutno še išče menjava, kar je lep dokaz, da EA za njegov odhod ni bil pripravljen. Casey je Bioware že enkrat zapustil v preteklosti, leta 2017 pa se je na prošnje razvijalca vrnil, saj je bil takrat studio v precej velikih težavah glede efektivnega razvoja.

Morda pa so to dobre novice in se bo na vrh Biowara povzpel nekdo, ki ima dejansko vizijo in lahko razvijalca potegne na pot stare slave?

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!