Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 še ne bo izšel kmalu

Prekletstvo franšize Vampire: The Masquerade Bloodlines se očitno nadaljuje. Originalna igra ne velja samo za najboljšo vampirsko igro, ampak za enega najboljših RPG-jev kadarkoli. Žal pa je bila igra ob izidu prepredena s hrošči in je zato utrpela res zanič prodajo.

Po vseh teh letih čakanja smo končno dobili vest o razvoju nadaljevanja Bloodlines 2 in novice so bile na začetku vzpodbudne. Licenco je v roke dobil založnik Paradox Interactive, ta pa je za razvoj nabral veterane originala. Delo je potekalo naprej in vsi smo se zopet veselili močne zgodbe ter hude atmosfere, ki jo je pričaral original.

Vendar pa je bilo leto 2020 močno neprijazno tudi do te igre. Najprej je igra dobila prestavitev izida, nato pa sta bila kar naenkrat odpuščena glavni pisec Brian Mitsoda in kreativni direktor Ka’ai Cluney, temu pa je oktobra sledila še glavna oblikovalka zgodbe Cara Ellison. Nato se je zgodila vnovična prestavitev izida na naslednje leto in vsi so potiho upali, da se bo izid zdaj zgodil enkrat zgodaj v 2021.

Vendar pa temu očitno ne bo tako, saj je direktorica Paradoxa Ebba Ljungerud za švedske medije podala izjavo, da ne pričakuje, da bo Bloodlines 2 izšel v prvi polovici 2021. Razlog je koronavirus kriza, ki je upočasnila razvoj, problem pa je bil tudi dostop do razvojnih kitov konzol PlayStation 5 in Xbox Series X. Ebba pravi, da sta tako Microsoft kot tudi Sony beležila pomanjkanje teh konzol, ki pa jih razvijalci nujno potrebujejo za razvoj svojih naslovov.

Ebba je še povedala, da bodo zamudo zabeležili tudi ostali nenajavljeni projekti, celotni intervju v švedščini pa si lahko preberete tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime