Sony kupil pretočni servis Crunchyroll za 1,2 milijarde dolarjev

Svet animeja je pred kratkim pretresla pomembna novica. Pretočna platforma Funimation, ki so jo lasti Sony, je pred kratkim pridobila nov bogat katalog vsebine, saj je založnik pod svoje okrilje pridobil pretočno platformo Crunchyroll – največjo zbirko animejev na svetu.

Kupčija je bila vredna 1,2 milijarde evrov, Funimation pa bo sedaj svoji bazi naročnikov, ki šteje milijon sledilcev, dodal še 3 milijone navdušencev nad animeji. Tako bo ta pretočna platforma postal glavni vir gledanja azijske risane zabave za zahodni svet.

Anime vsebina postaja čedalje bolj popularna na ameriškem trgu in svojo vsebino sta začela proizvajati tako Netflix kot tudi Hulu. A ravno Crunchyroll je bil tisti, ki je leta nazaj začel ponujati japonsko vsebino na svojih strežnikih, skupaj s kvalitetnimi podnapisi in sinhronizacijo. Crunchyroll je nekaj časa plodno sodeloval s Funimatianom, leta 2018 pa sta platformi prenehali sodelovati, sedaj pa je tega kreganja konec, saj se bo naprej vse odvijalo pod isto streho. Animejevski privrženci upajo, da bo to prineslo samo še več nove in kvalitetne vsebine – tudi tiste manj popularne, ki bi prej ostala skrita na japonskem trgu.

Pojavila so se ugibanja, da morda Sony načrtuje zagon svojega pretočniškega servisa. Teh je zdaj že cel kup, a Sony bi znal najti svojo nišo, saj bo s Crunchyroll nakupom imel največjo anime zbirko med vsemi, kar bi mu zagotovo prineslo cel kup novih, zvestih naročnikov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime