Slovenci delamo post-apokaliptično igro Simpocalypse

Slovenski razvijalec Gamex Games že nekaj časa pridno dela na svoji prvi igri, ki so jo poimenovali Simpocalypse.

Če ste morda po naslovu sklepali, da gre za vojno med simpi, ki se bodo ta božič za Belle Delphinin posnetek stepli in sprožili globalno apokalipso, potem vas moramo razočarati, saj to ni to (sliši pa se kot zanimiva ideja za igro). Če ste morda pogledali naslovno sliko in od igre pričakujete nekakšnega slovanskega naslednika igre STALKER, potem ste s svojim ugibanjem malce bližje resnici, a še vedno niste povsem tam.

Simpocalypse je namreč podrobna graditeljska in menedžerska simulacija, kjer je vaša naloga, da svoji naselbini pomagate preživeti postapokaliptične čase. Ukvarjati se boste morali s tipičnimi preživetvenimi mehanikami, saj boste imeli na voljo omejeno količino surovin, poleg tega pa boste morali še raziskovati in na novo vzpostaviti človeško družbo. Poanta nato ne bo več samo na preživetju, ampak tudi na grajenju civilizacije. Graditi boste morali ekonomijo ter poskrbeti tudi za svojo vojaško vejo, saj se boste samo tako lahko razširili na nova območja opustošene Zemlje.

Prisotno bo tudi nekaj bojevanja, to pa boste izvajali iz izometričnega pogleda. Simpocalypse resda nosi precej primitivno podobo, a poanta tu ni v grafični lepoti, ampak v globoki igralnosti in klikanju po menijih. Tisti, ki ste kdaj uživali v igranju Football Managerja že veste kakšna je to lahko past za preigravanje do zgodnjih jutranjih ur.

Simpocalypse bo izšel najprej v načinu Zgodnjega dostopa, to pa se bo zgodilo že 15. decembra. Steam stran že stoji, več informacij pa lahko najdete na uradni strani, kjer lahko preizkusite tudi zgodnji demo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime