Twitch prepovedal uporabo besed “simp” in “incel”

Pravilnik pretočne platforme Twitch postaja vsak dan debelejši in kmalu si bo človek moral vzeti čas in ga dobro preštudirati, preden si bo drznil izustiti kakšen komentar.

Nedavno smo pisali o tem, da je besedna zveza “Blind Playthrough” izginila iz platforme, pred kratkim pa je pravilnik dobil nov razdelek, ki se tiče seksualnega nadlegovanja uporabnikov in streamerjev.

Twitch se zaveda, da je novih pravil kar precej in da zna priti do nejasnosti. Zato bodo spočeli tri prenose v živo, ki bodo gledalcem razložili nova pravila in odgovorili na morebitna vprašanja. Včeraj je pred kamere stopila izvršna direktorica Sara Clemens, ki je razložila, da so nekatere besede po novem prepovedane.

Tu predvsem izstopajo besede “simp”, “virgin” in “incel”. Sara je povedala, da so te besede prepovedane, če so izražene v negativnem smislu oz kot žaljivke. To se navezuje tudi na spremenjeno politiko glede pogovarjanja s streamerji, saj ne smete več namigovati, da je kakšen kanal popularen samo zaradi svoje seksualne vsebine ali da je oseba spolno nemoralna zaradi svoje obleke. Pri takšnih pogovorih ni težko predvideti, da se bo beseda “simp” ali devičnik uporabila v negativnem smislu.

Nekateri so se začeli spraševati, zakaj se je Twitch odločil odstraniti te besede, medtem ko se na platformi uporabljajo veliko večje žaljivke, proti katerim pa ni bilo storjeno nič.

Novi pravilnik bo stopil v veljavo 22. januarja 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Isto kot igre … seksualne igre so še vedno tabu … recimo House Party se sploh ne sme predvajati na twitchu, youtubu in facebooku, med tem, ko klanje na veliko kažejo vse povsod. Lahko preklinjaš v igrah, a kakšnih seksi komentarjev pa več ne smeš dati … narobe svet. Še malo, pa bodo začeli na kakšnem youtubu kazati vesele teroriste, kako za youtube kanal in subscriberje pobijajo in obglavljajo ljudi.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime