Sony odstranil Cyberpunk 2077 iz PlayStation trgovine

Pisali smo že o temu, da je Cyberpunk 2077 na konzolah prava katastrofa. Na Xbox Series X in PlayStation 5 zadeva še nekako teče normalno, problem pa tiči v konzolah prejšnje generacije. Osnovni PlayStation 4 in Xbox One preprosto ne moreta tekoče predvajati igre, prav tako se ta zelo rada ruši, tako da je igranje prava muka. Takšnega razkoraka med PC in konzolnimi verzijami do sedaj še nismo videli in s tem se strinja tudi Sony.

Razvijalec CD Projekt RED se je najprej opravičil in igralcem sporočil, da lahko na konzolah zahtevajo vračilo denarja. A to ni bilo povsem res, saj se za to niso predhodno dogovorili s Sonyjem. Nekateri igralci so zato dobili vračilo denarja, nekateri pa ne, saj se je vračilo denarcev odločalo za vsak primer posebej.

Sony je imel zdaj ubadanja s to igro dovolj, zato je naredil presenetljivo potezo. Odobril je vračilo denarja vsakemu igralcu, ki je igro kupil na njihovi platformi, poleg tega pa je Cyberpunk 2077 preprosto umaknil iz prodaje. Takšne ekstremne poteze še nismo videli – vsaj na PlayStation trgovini ne. Edina primerjava, ki pade na pamet, je primer igre Batman Arkham Knight, a takrat je založnik Warner Bros. zaradi slabe optimizacije sam umaknil igro iz prodajnih polic.

To je velik udarec za razvijalca CD Projekt RED, ki je v samo enem tednu prešel iz ljubljenca občinstva v zlobneža, ki je zavajal stranke. Res je, da je večina kopij igre bilo prodanih na PC-ju, a konzole so predstavljale pošten delež trga. Zanimivo bo videti, če bo Sonyjevi potezi sledil tudi Microsoft, ki zna razvijalcu prisoliti novo zaušnico, če bo slučajno igro umaknil tudi iz svoje trgovine.

CDPR se je zaobljubil, da trenutno vse napore vlaga v popravke in optimizacijo, a kdaj se bo igra vrnila v PlayStation trgovino trenutno še ni znano.

Za vračilo denarja obiščite sledečo povezavo.

Ali igra res tako slabo teče na PlayStation 4 in Xbox One konzolah? Podelite vaše vtise na našem forumu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Najbolj je smešno, da vsi zdaj mislijo kakšno slabo podjetje je CDPR, čeprav so igralci SAMI bunili in pritiskali na njih, da čimprej izdajo igro. CDPR je zato izdal igro, ki je bila polna “bugov”, od tega pa so tudi dobili veliko kritik, čeprav so igralci SAMI hoteli igro ven. 1 dodatni mesec in igra bi bila verjetno bolj stabilna, kot pa zdaj. Včasih se vprašaš kakšno potrpljenje imajo ljudje.

  2. Ne vem zakaj se bunijo. Čez 2 meseca bo igra lepo delovala tudi na PS4. Na računalniku mi deluje brez problemov. Tam pa tam je kakšen bug, ki bo pa slej ali prej popravljen.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime