Cyberpunk 2077 prodal 13 milijonov izvodov igre

Da bo Cyberpunk 2077 prodajna uspešnica je bilo jasno že praktično od prve najave projekta, leto 2020 pa je bilo še posebej ugodno za prodajne pogoje. Igra je namreč izšla v času, ko imajo založniki in razvijalci velike težave z delom od doma, zato so izidi bili prestavljeni eden za drugim in praktično vsak, ki mu je uspelo uspešno splaviti igro, je užival dobre prodajne številke.

Cyberpunk 2077 tako decembra res ni imel kakšne posebne konkurence, zato so kopije letele iz polic kot za stavo. Igro je prednaročilo 8 milijonov igralcev, večina teh pa se je zgodila na PC-ju. To je bilo dovolj za rušenje rekorda najhitreje prodajane igre na PC-ju, ni pa ji šlo slabo niti na konzolah.

Žal se je ravno tam zgodil velik preobrat po izidu, ko so igralci ugotovili, da je Cyberpunk 2077 na PlayStation 4 in Xbox One povsem drugačna izkušnja, zato so se začela množična pozivanja po vračilu denarja. Sony je nato igro odstranil iz svoje PlayStation trgovine, Microsoft pa pred nakupom igralca obvesti, da zadeva slabo teče na osnovni konzoli Xbox One.

Kljub vsem temu pa se je igra še naprej dobro prodajala. Založnik CD Projekt je tako včeraj objavil, da so do sedaj prodali že 13 milijonov kopij igre preko vseh platform, v to pa so vštete tudi številke od vrnjenih kopij. Koliko igralcev je zahtevalo denar nazaj založnik ni razodel, bi bila pa številka zagotovo zdaj še večja, če bi jo igralci lahko kupili na PlayStation konzolah.

Zanimivo bo videti, kako se bo igra prodajala v sledečih mesecih. Res je, da je CDPR izgubil zaupanje pri strankah, a po drugi strani še dolgo ne bo na spregled kakšnega večjega naslova. Najbližje je Hitman 3 v januarju, vendar to spet ni tako velik prodajni hit, tako da igralcem za preigravanje nove zabave ne bo ostalo drugega, kot pa da prste namočijo v Cyberpunk 2077. Upamo da bo do takrat zadeva vsaj pošteno popravljena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime