Popularnega streamerja Tfueja sredi prenosa v živo obiskala policija

Po streamerski sceni že nekaj časa kroži nadležna reč, ki se ji reče “swatting”. Zadeva je za realizacijo močno preprosta: nekdo pokliče lokalno policijo in na dom streamerja pošlje specialno enoto, pri prijavi pa policiji pove, da se na tem naslovu nahaja terorist ali pa kakšna druga nevarna oseba. Policija se na takšno zadevo burno odzove, na dom pošlje specialno enoto v polni pripravljenosti, ki podre vrata in nedolžnega zabavljača hitro aretira.

Swatting je postal resen problem in ima lahko tudi smrtne posledice. Nekaj časa nazaj je bil na 20 let zaporne kazni obsojen tip, ki je sovražnemu Call of Duty igralcu na dom poslal policijo, a se je zmotil v naslovu in policisti so potrkali na vrata povsem nedolžnega človeka, ki ga je nato pokosila s točo strelov.

Tudi popularni streamer Tfue je bil že tarča swattinga – nazadnje ga je policija zaradi lažne prijave obiskala leta 2018 med igranjem Fortnita. A očitno spletni nadlegovalci z njim še niso končali, saj je bil včeraj zopet žrtev policijskega obiska.

Zgodilo se je med igranjem Minecrafta in med prenosom v živo lahko razločno slišite v ozadju policista, ki kriči, naj Tfue pride ven z dvignjenimi rokami. Streamer se je nato vstal in zapustil objektiv kamere, njegovega pogovora s policijo pa potem ni bilo mogoče več slišati.

Tfue se je nato vrnil in nadaljeval s prenosom v živo in se delal, kot da se ni nič zgodilo. Kasneje je dobil donacijo, ki naj bi prišla iz strani napadalca, Tfue pa mu je odvrnil: “Lepa, dobro si me.” Ravnodušnost streamerja je morda nenavadna, a morda Tfue ni želel dogodku posvetiti preveč pozornosti, saj je ravno to med in mleko teh napadalcev, saj želijo na vsak način vzbuditi zase zanimanje.

Swatting je postal v ZDA tako resen problem, da so streamerji dosegli dogovor s policijo. Svoj domači naslov so prijavili kot možno tarčo takšnih napadov in če miličniki dobijo anonimni klic, ki kaže na dotični naslov, potem vedo, da tja ni treba poslati specialne enote.

A povsod nimajo tako poskrbljeno. Ravno včeraj je tarča podobnega napada postal ruski streamer SangeTV, ki mu je v sobo vpadla ruska specialna enota in njega ter kolega hitro aretirala kar pred kamerami.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime