The Mandalorian je bila najbolj piratizirana serija 2020

Spletna stran TorrentFreak je pripravila novo letno poročilo najbolj obiskanih torrent serij. V preteklosti je redno prvo mesto lestvice zasedala serija Igra prestolov, a te že nekaj časa ni na sporedu in tudi dvomimo, da bo kakšen naslednik povzročil takšen napad na piratske strani.

Vendar tudi The Mandalorian ne prinaša ravno nizkih številk in če je bil leta 2019 tretja najbolj piratizirana serija, se je lani povzpel na sam vrh lestvice.

Razlogov za njegovo prevlado ni težko poiskati. The Mandalorian je namreč precej popularna in kvalitetna serija, ki pa jo lahko gledamo samo na pretočnem servisu Disney+. Ta ne podpira celega kupa držav (med njimi smo izostali tudi Slovenci), tako da gledalcu dobesedno ne ostane drugega, kot pa da si potegne dol nelegalno kopijo.

Po drugi strani pa ima Disney+ kup svojih problemov. Če denimo zadevo ne gledate preko aplikacije ampak navadnega brskalnika, bo slika ostala zaklenjena na ločljivost 720p. To pomeni, da boste na računalniku gledali slabšo sliko kot pa na televiziji, ki vsebuje namensko aplikacijo. Tisti, ki nimajo televizorjev, ki podpirajo aplikacije, tako raje prenesejo nov del iz torrent odjemalcev, saj bodo tako dobili bolj čisto in kvalitetno podobo.

the mandalorian

Lestvica tudi dobro prikaže norost pretočnih servisov, ki jih je te dni čisto preveč. Drugo mesto namreč zaseda serija The Boys, ki jo lahko gledate samo na servisu Amazon Prime, na tretjem pa se nahaja Westworld, ki je na voljo samo na HBO-ju. To so trije različni servisi in ko sešteješ skupaj naročnine, dobiš eno pošteno položnico.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime