Twitch zaradi ameriških nasilnih protestov odstranil PogChamp emotikon

Kot zdaj verjetno že veste, je ameriški Kapitol večraj postal žrtev jeznih Trumpovih podpornikov, ki so se masovno zlili na ulice Washingtona ter zahtevali preklic lažnih volitev. Vse to je dodatno podžgal oz. že dolgo podžiga aktualni ameriški predsednik Donald Trump, ki je zaradi svojih izjavil izgubil dostop do računov na vseh večjih družbenih omrežjih.

Da je bil včeraj najbolj gledan video na Twitchu prenos dogajanja v ameriškem Kapitolu tako ni nobeno večje presenečenje. Navsezadnje se je včeraj zgodil eden večjih dogodkov v ameriški zgodovini in oči sveta so bile uperjene v računalniške monitorje in televizorje.

Dogajanje je privedlo do tega, da so v Kapitolu odjeknili streli policije in ti so do smrti ustrelili žensko, ki je bila kasneje identificirana kot Ashli Babbit, to pa je nato sprožilo še dodatno jezo Trumpovih podpornikov.

Na Twitterju se je nato oglasil Ryan “Gootecks” Gutierrez, ki je popularni igralec, znan iz pretepaških iger. Gootecks pa je še posebej znan Twitch skupnosti, saj je prav njegov obraz tisti, ki ga vidimo na PogChamp emotikonu.

Ryan je na Twitterju označil streljanje ženske kot usmrtitev, žrtev streljanja pa je zanj postala mučenica. Twitchu njegova izjava ni bila preveč všeč, saj se zdi kot pozivanje do novega nasilja. Zato so s težkim srcem odstranili njegov emotikon iz Twitcha.

Na Twitterju so zapisali, da je PogChamp emotikon postal veliko večji od osebe, ki mu je dala svoj obraz in da je globoko zakopan v Twitchevo kulturo. Ampak zaradi te izjave ga preprosto ne morejo več držati na svoji platformi in s skupnostjo bodo delali na oblikovanju nadomestka.

Ryan je v preteklosti že večkrat na Twitterju podal sporne in zavajajoče izjave. Je eden tistih ljudi, ki verjamejo v koronavirus zarote in že takrat so se začela pozivanja za odstranitev emotikona, zdaj pa je očitno padla zadnja kapljica na Twitchevo potrpežljivost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime