Proizvajalec črnega PlayStationa 5 zaradi legitimnih groženj preklical vsa naročila

Ena najbolj kontroverznih stvari pri novi konzoli PlayStation 5 je njena oblika. Igralci preprosto ne marajo njene oblike, nekaterim pa gre v nos tudi barva, saj so bili do sedaj navajeni na črno ohišje, ki se lepo vklopi v okolico preostanka dnevne sobe.

Sony se za zdaj bori z dobavo, tako da o spreminjanju barv noče niti slišati, je pa želje igralcev uslišalo majhno podjetje SUP3R5.

Ta je konzoli spremenil ohišje in jo obarval v povsem črno barvo, enako pa je preslikal kontroler, vse skupaj pa je začinil z retro znakom PlayStation 2 konzole. Omejeno izdajo je v prodajo potisnil v petek, ceno pa zastavil na 649 $, kar je za 200 zelencev več od navadne verzije.

Cena je sicer malce visoka, a ne pretirana in glede na to, da nekateri kupujejo konzole od preprodajalcev po še višji ceni, je bil naval na njihovo trgovino ogromen. Zaloge so bile razprodane v pičlih 20 minutah, takšen obisk pa je pripeljal do večjih težav. Nekaterim je bil denimo odtegnjen denar, pa čeprav niso sploh dobili potrdila o nakupu. SUP3R5 se je zavezal, da bo takšnim strankam povrnil denar in da se bo bolj odrezal pri začetku prodaje za internacionalni trg.

A samo nekaj ur kasneje se je zgodilo nekaj nepričakovanega. SUP3R5 je na svojem Twitter računu zapisal, da bodo zaradi resnih groženj do osebja preklicali prav vsa naročila in vsem vrnili denar. Kaj točno se je zgodilo ni znano a očitno je bila neka zelo resna zadeva, saj je podjetje zbrisalo svoj uradni Twitter račun, zanimivo pa je, da uradna spletna stran še vedno stoji in da ne nosi obvestila o preklicu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime