Umrl je sedemkratni svetovni prvak Tetrisa

Včeraj je svet igričarstva zadela žalostna novica o smrti sedemkratnega prvaka Tetrisa in Twitch streamerja Jonasa Neubauerja. Star je bil komaj 39 let, umrl pa je nenadne smrti.

Jonas je začel svojo Tetris kariero pri že svojih šestih letih, očaralo pa ga je dejstvo, da je igra precej preprosta in da ne igra proti neki drugi osebi, ampak proti sami igri.

Jonas je nato svojo ljubezen do Tetrisa popeljal zelo daleč. Njegova izvežbanost in mojstrovanje igre sta mu na prvem svetovnem prvenstvu Tetrisa prislužila prvo mesto, naslov prvaka pa je nato osvojil tudi leta 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 in 2018. Slednje leto je bilo zanj najbolj uspešno, saj ni osvojil samo najvišje stopničke, ampak je tudi podrl rekord najvišjih točk v igri in najhitrejši čas pri doseganju 300k točk.

Njegov Twitch kanal drži prkeo 25k sledilcev, na njem pa ni igral samo Tetrisa, ampak se je zabaval tudi z bolj sodobnimi igrami kot je denimo rouge lite uspešnica Hades.

Na Twitterju je veliko ljudi zapisalo svoje zadnje misli glede Tetris šampiona, saj je bil za zgled velikemu številu ljudi, Tetris pa je z njegovo smrtjo izgubil enega svojega najbolj gorečih predstavnikov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime