14-letnico v Mariboru do smrti povozil vlak, razlog pa naj bi bil izziv iz družabnih omrežij

Kot internetni dinozaver nevem točno, kaj se v teh časih plete po glavi najstnikov, a bil sem mnenja, da so izzivi iz družabnih omrežij stvar preteklosti. Sam se spomnim, ko je bil 10 let nazaj popularen “Planking Challenge”, od takrat pa so takšne zadeve zamrle.

Vendar pa sem se očitno motil, saj ti izzivi še danes obstajajo in glede na vse videno postajajo čedalje nevarnejši.

Včeraj se je v Mariboru pripetila huda nesreča na železniških tirih, kjer je ugasnilo življenje komaj 14-letnega dekleta. Čeprav se je najprej zdelo, da je najstnico iz ravnotežja vrgla sila vlaka, pa nove informacije iz spletne strani Večer pravijo, da je bila smrt posledica izziva iz družbenih omrežij.

Najstnica naj bi se včeraj med tiri slikala skupaj s prijateljico in obe so bile očitno tako zatopljene v dogajanje, da nista slišali zvočnih opozoril prihajajočega vlaka. Ali pa sta opozorili namerno preslišali, saj sta opravljali kakšen izziv tipa “skoči na varno v zadnji sekundi”. Enemu dekletu je uspelo ubežati, drugi pa žal ne in trenutno poteka preiskava nesrečnega pripetljaja. Situacijo lahko seveda razjasni preživelo dekle, ki pa je bila zaradi šoka ob smrti prepeljana v Univerzitetni klinični center.

Igranje z vlaki z namenom delanja video posnetkov ni neka novost. Avgusta lani sta bili na ameriških železniških tirih zasačeni dve ženski, ki sta ležali na tračnicah, saj sta delali plesne videe za družabna omrežja. Policija jima je naložila kazen, nekaj ur kasneje pa so prejeli še en klic, saj naj bi trije moški poplesavali sredi tračnic, a ko je na lokacijo prispela policija ni bilo nobenega več tam.

V današnjih časih za takšne traparije ne potrebuješ več kakšnega izziva, saj vedno bolj popularni postajajo kratki plesni video posnetki za TikTok platformo. Uporabniki za svoje plesne gibe radi uporabijo nevarne lokacije, saj to seveda pomaga pri nabiranju gledalcev, to pa seveda botruje tudi ekstremno nevarnim situacijam. Spletna stran The Sun poroča, da naj bi zaradi TikTok posnetkov umrlo 41 ljudi, 9 od teh je bilo samomorov, ki so bili narejeni kot posledica odstranitve od platforme.

TikTok je ravno včeraj najavil spremembe pri računih mladoletnih uporabnikov. Računi otrok med 13. in 15. letom bodo privzeto nastavljeni na “privatne”, tako da bodo njihove posnetke videli samo tisti, ki jih je uporabnik odobril, njihovi računi pa tudi ne bodo priporočeni drugim, omejeno pa bo tudi komentiranje njihovih posnetkov.

Smrt mladega dekleta v Mariboru je lahko seveda posledica nečesa drugega, a govorice zdaj pravijo, da je bil razlog ravno družabno omrežje, policija pa je izključila sum na samomor.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime