Cyberpunk 2077 – razvijalec CDPR se je zopet opravičil in začrtal izide posodobitev in DLC-jev

Dober mesec mineva od izida igre Cyberpunk 2077 in začetno razburjenje igralcev se je zdaj malce pomirilo, razvijalec CD Projekt RED pa je izdal tri krajše popravke ter pametno sklonil glave ter se spravil k delu. Podobno strategijo je ob izidu igre izbral razvijalec Hello Games in to se je izkazalo za dobro potezo, saj je No Man’s Sky danes dejansko postala dobra igra.

CDPR se je včeraj po dolgem času zopet oglasil in razodel svoje prihajajoče načrte glede nove vsebine in popravkov. Pred kamere je stopil soustanovitelj studia, Marcin Iwinski, ki je videti, kot da pretekli mesec sploh ni zatisnil očesa in se igralcem najprej opravičil.

Povedal je, da so podcenjevali optimizacijo igre za konzole (zdaj že) prejšnje generacije in še enkrat poudaril, da so delali na popravkih za PlayStation 4 in Xbox One praktično vse do izida igre in da so ravno zato prepozno ven poslali opisovalske kopije.

cyberpunk 2077

Nato se je uzrl na prihodnost. Trenutno je ekipa osredotočena na delanje popravkov in kmalu bomo dobili posodobitev 1.1 in nato še 1.2. Šele nato se bo začelo delati na dodatni vsebini, kot so brezplačni DLC-ji, istočasno pa bo takrat razvijalec izdal tudi nadgrajeno inačico za konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X. Na teh igrah Cyberpunk 2077 že zdaj deluje, a manjka mu optimizacija, ki bi izkoristila polne mišice teh konzol in jim dodala ray tracing osvetljevanje.

CDPR je odgovore na nekatera vprašanja zapisal tudi na svoji uradni strani, tam pa lahko najdemo tudi izjavo, da razvojna ekipa ne dela več nadur in da se takšni delavniki v prihodnosti ne bodo več ponovili. Seveda je CD Projekt RED to že izrekel v preteklosti pa se je zadeva vseeno pripetila. Res je, da je bil tokrat negativen odziv javnosti veliko večji, tako da se morda res znajo v tem pogledu izboljšati.

Razvijalec naj bi tudi pridno sodeloval s Sonyjem in upa, da se bo tako igra kmalu vrnila v PlayStation trgovine od katere je bil odstranjena nedolgo po izidu in je tam za zdaj še vedno ni moč kupiti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime