EA izgubil ekskluzivne pravice do franšize Star Wars – Ubisoft dela na novem Star Wars projektu v odprtem svetu

Disney je v preteklih dneh udaril po mizi in se določil, da je čas za spremembe glede njihovih licenc na igričarskem področju.

Prvi znanilec sprememb je bila ustanovitev nove znamke Lucasfilm Games, ki bo odslej ime, ki bo stalo za vsemi igrami iz Star Wars in Indiana Jones svetov. Ta sprememba je že botrovala najavi nove igre, ki bo povsem frišna Indiana Jones avantura, ki jo bosta spočela Bethesda in razvijalec MachineGames.

Vendar pa se bodo korenite spremembe zgodile tudi drugje. Založnik EA je namreč dolga leta držal ekskluzivne pravice za izdelavo Vojnozvezdnih iger, a v tem obdobju ni spočel ravno veliko iger. Dobili smo dva Battlefronta ter Jedi: Fallen Order in Squadrons. To ni ravno bogat katalog in Disney se je končno odločil prekiniti ekskluzivnost in licenco ponuditi tudi drugim razvijalcem.

Ubisoft bo tako po dolgih letih postal založnik, ki mu je bilo odobreno delo na novem Star Wars naslovu. Na novem projektu dela razvijalec Massive, ki se je podpisal pod obe The Division igri. Nova avantura se bo dogajala v odprtem svetu, za izdelavo pa bodo uporabili pogon Snowdrop, ki je napajal oba Division projekta. Več trenutno o igri ni znanega, tako da je zadeva verjetno še nekaj let stran od realizacije.

Prekinitev ekskluzivnosti pa ne pomeni, da EA ne bo več delal na Star Wars igrah. V izdelavi imajo namreč celo več projektov in sodelovanje obeh založnikov se bo nadaljevalo tudi v prihodnosti. Eden od prihajajočih projektov je zagotovo Jed: Fallen Order 2, resnično pa upamo, da zna vse to spodbuditi k obuditvi znamke The Old Republic in da po nekem čudežu dobimo uradni tretji del ali pa vsaj predelavo enice in dvojke. Vem, sem večni optimist. A po drugi strani je LucasFilm Games spočel video v katerem je izpostavil najbolj pomembne Star Wars igre in med njimi najdemo MMO The Old Republic, kar morda pomeni, da jim za ta del zgodovine Vojne zvezd ni povsem vseeno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime