PC verzija konzole Nintendo Switch v 8 urah nabrala milijon dolarjev za razvoj

Biti PC igričar je včasih pomenilo, da si strogo zavezan k sedenju za mizo in igranju iger na monitorjev. Vendar pa se tudi na tem trgu stvari spreminjajo. Kontrolerji postajajo čedalje bolj popularni in veliko ljudi ima na svoj računalnik priklopljen televizor in se nato preprosti loti igranja na kavču preko kontrolerja.

Vendar pa bi nekateri radi imeli še več svobode in bi igranje grafično impresivnih iger preselili v posteljo ali pa na WC. Pravi prenosni PC je tako velika želja igričarjev in čeprav za te namene lahko izkoristimo Nintendo Switch, na tej konzoli ne moremo igrati PC iger.

V začetku lanskega leta je igralce navdušil Alienware s prikazom naprave Alienware UFO, žal pa zadeva od takrat ni napredovala iz faze prototipa. Morda bo imel več sreče novi GPD Win 3, ki ponuja svojo različico PC Nintendo Switch konzole, izdelek pa je nedavno odprl kampanjo na Indiegogo, kjer so si zastavili cilj nabrati 25.000 dolarjev.

Tega denarja niso samo nabrali, ampak so ga v prvih osmih urah močno presegli. V tem času se je namreč v njihove blagajne zlilo skoraj milijon dolarjev, kar je seveda več kot dovolj za splavitev sistema.

Na voljo bosta dve različici: ena bo vsebovala procesor Intel Core i5 1135G7 in bo zase zahtevala 799 $, v dražjo pa so zapakirali Intel Core i7 1165G7, zanjo pa bo treba odšteti 949 $. GPD Win 3 bo napajal Intel Xe integrirana grafika, v sistemu pa se bo še nahajalo 16 GB LPDDR4x 4266 pomnilnika ter 1 TB velik NVMe SSD disk.

win 3

Napravo bo poganjal operacijski sistem Windows 10, poleg dveh gobic in gumbov za igranje pa bomo lahko tudi premaknili zaslon in preko osvetljene tipkovnice spisali kakšno besedo. Tako kot Nintendo Switch bomo lahko Win 3 povezali tudi na TV, preko postaje pa bomo lahko na napravo priklopili tudi zunanjo grafično kartico, kar bo seveda izboljšalo sličice na sekundo.

Kar je najboljše pri celi stvari je to, da Win 3 ni neka znanstvena fantastika, ki bi jo čakali še leta. Proizvajalec namreč upa, da bodo začeli razpošiljati izdelka že maja letos, kar je samo nekaj mesecev stran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime