Valheim je nova vikinška igra, ki jo bomo februarja dobili v načinu Zgodnjega dostopa

Vikingi so očitno nova igričarska tema, ki bo dobila cel kup novih iger. Industrija videoiger gre večkrat čez takšna obdobja – ko nekaj postane popularno, začnejo vsi založniki gledati v to obdobje in razvijati svoje produkte. Nekaj časa je bila sila priljubljena 2. svetovna vojna, nato so prišli gusarji, zdaj pa so očitno na vrsti Vikingi.

Pisali smo o obetajočem MMO-ju Crimson Desert, spočeli recenzijo o Assassin’s Creed Valhalla, zdaj pa nam je razvijalec Coffee Stain prikazal nov napovednik za njihovo prihajajočo igro Valheim.

Špil je odet v precej risano podobo, a to ne pomeni, da bo to kakšen otroški naslov. Ravno nasprotno: Valheim bo presneto težka igra, ki nas bo vseskozi ubijala, medtem ko se bomo mi skozi širni svet borili za surovine in se bojevali proti nevarnim zverem in tudi drugim igralcem.

Razvijalec je še posebej ponosen na občutek svobode, ki ga zna pričarati ta igra. Svoje življenje bomo začeli v mirni vasici Valheim, a nato se bomo začeli prebijati skozi gozdove in raziskovati nove lokacije, saj bomo vedno na lovu za surovinami. Okolica bo naključno generirana, kar naj bi poskrbelo za novo svežino ob vsakem novem sprehodu, preko nabranih surovin pa bomo lahko nakovačili nove oklepe, orožja, ladje in celo utrdbe.

Valheim izide na Steamu 2. februarja, a sprva ga bomo lahko igrali samo preko Zgodnjega dostopa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime