Razvijalec Vicarious Visions naj bi delal na popolni predelavi igre Diablo 2

Dolgo že krožijo govorice, da naj bi razvijalec Blizzard delal na predelavi igre Diablo 2, ki je bila leta 2000 ena od prvih iger, ki je res pokazala, kako lahko izgleda zasvojljivost od kakšne igre. Ljudje po celem svetu so uživali v bogati enoigralski kampanji ter vedno znova klali šefe v upanju, da pade kakšen res redek predmet. Blizzard je ta koncept superiorno vpeljal v Word of Warcraft, a vsi niso marali risankaste grafike MMO-ja in so ostali pri preigravanju Diabla 2.

Drugi del je še danes tako popularen, da ima bogato igralno bazo in ustvarjalce vsebine, ki so ustvarili zanimive modifikacije. Blizzard se seveda zaveda koliko teže še vedno nosi Diablo 2, zato nastajajoči Diablo 4 nosi podobo in igranje, ki precej spominjata na dvojko.

Poleg štirice in mobilnega Diablo Immortala pa naj bi bila v razvoju tudi predelava drugega dela. Blizzard je pred kratkim najavil, da si je prilastil studio Vicarious Visions, ki je znan ravno po predelavah. Pod njihovim življenjepisom lahko najdemo predelavi Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ter Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2, od leta 2020 pa naj bi delali tudi na popolni predelavi Diabla 2.

Vir teh informacij je Jason Schreier, ki ima zelo dobre povezave v igričarski industriji. Jason pravi, da naj bi se projekt neuradno imenoval Diablo 2: Resurrected in da ne bo šlo samo za dvig ločljivosti in višje sličice na sekundo, ampak za popolno predelavo v novem pogonu s povsem novimi teksturami in animacijami.

Žal več trenutno ni znanega, a videti je, da je Jason dokončno potrdil govorice in da se lahko veselimo ponovne obuditve legende. Upamo samo, da bo Blizzard projektu namenil več časa in denarja kot pa kontroverzni predelavi Warcraft 3: Reforged.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime