V razvoju naj bi bila nova Knights of the Old Republic igra

17 let mineva odkar je na svet prilezel drugi del franšize Knights of the Old Republic in čeprav je bila ta ob izidu hroščata, so se igralci strinjali, da je to morda najbolj globoka Star Wars izkušnja vseh časov. Začelo se je čakanje na tretji del, a kljub vsem govoricam ni od vsega skupaj bilo nič.

EA je sicer izdal MMO The Old Republic, a igralci so želeli tisto pravo RPG izkušnjo v obliki igre Kotor 3. In zdaj, po skoraj dveh desetletjih, se jim bodo morda želje končno izpolnile.

Da se zna nekaj premakniti na Old Republic projektih je napovedovala govorica iz leta 2019, ko naj bi Disney odobril delo na The Old Republic filmu. Potem smo dobesedno iz nikjer dobili predelavo Knight of the Old Republic 2 za iOS in Android naprave, konec leta 2020 pa se je na forumu Resetere oglasil znani novinar Jason Schreier, ki je namignil, da projekt res obstaja, a da nihče ne bo ugotovil, kdo ga razvija.

To je pred kratkim potrdil tudi Bespin Bulletin, ki je znani vir Star Wars govoric. Ta je v svojem podcastu povedal, da je prišel do zanimivih informacij glede novega Knights of the Old Republic projekta, dodal pa je, da naj na njem ne bi delala založnik EA in razvijalec Bioware, ki je spočel originalno igro.

Bespin je nato govorice malce umiril in povedal, da je vse skupaj za zdaj samo stvar govoric. Schreierjevo izjavo je nato podprl še Nate Najda, ki včasih deli informacije glede nenajavljenih iger in zapisal, da novi razvijalec ni tako skrivnosten, a da ni spet tako znan kot nekateri največji studii.

Govorice o novi Knights of the Old Republic igri krožijo že dolgo, a morda zdaj vse ne bo ostalo samo pri čenčah. Disney je namreč pred kratkim prekinil ekskluzivnost z založnikom EA ter ustanovil novo divizijo LucasFilms Games, ki namerava razviti cel kup novih projektov v Star Wars vesolju. Disney je tudi začel počasi vpeljevati nekatere dele Kotor zgodbe v uradni “canon” Vojnozvezdne zgodovine. V animirani seriji Star Wars Rebels smo dobili reference na Mandalorian vojne, omenjen pa je bil tudi planet Malachor, v eni od zbrisanih scen iz The Clone Wars pa naj bi tudi končno videli Darth Revana, ki je v Kotor igrah igral glavno vlogo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime