Sanjska služba? Podjetje ponuja 30.000 $ letne plače za igranje iger

Besedno zvezo “sanjska služba” sem nazadnje v naslovu uporabil dve leti nazaj, ko je slovensko startup podjetje GewdGame ponujalo redno zaposlitev nekomu, ki bi jim pomagal pri ustvarjanju e-športnega gibanja v Sloveniji. GewdGame je od takrat šel pod rušo, a kjer umre en, se rodi nekdo drug.

Tokrat je to podjetje OPSYS iz Združenega kraljestva, ki se ukvarja z grajenjem močnih igričarskih postaj, ki ne nosijo samo velikih strojnih mišic, ampak jim tudi RGB lučke mezijo iz vsake špranje. Rojstvo takšnega podjetja ni nič nenavadnega, saj je takšnih firm kot rib v vodi, a vseeno je OPSYS malce poseben.

Na svoji spletni strani so namreč ustvarili oglas za delo, ki je presneto nenavaden. OPSYS namreč išče nekoga, ki bo igral igre na njihovem Opsys računalniku, za ta privilegij pa bo igralec prejel na leto 30.000 $ dolarjev plače.

To je to. To je edina zahteva: igranje iger. Izbrancu tako ne bo treba delati prenosov v živo ali pa se potegovati za naslov najboljšega v e-šport vodah, ampak bo moral samo ždeti za računalom in preigravati svoje priljubljene igre.

Oglas za delo je malce hecen in poraja se nam dvom, če ni vse skupaj samo nek nateg. A morda namerava Opsys na ta način ustvariti zabavno marketinško kampanjo, kar bi jim dvignilo prepoznavnost in pripeljalo nove stranke.

Sodelujejo lahko vsi, izkušnje niso potrebne. Za delo vam ne bo niti treba zapustiti zavetja svojega doma, saj lahko delo opravljate od doma. Za prijavo morate narediti minuto dolg posnetek na YouTubu, Instagramu ali pa Twitchu, v njem pa razložite, zakaj si ravno vi zaslužite to delovno mesto. Nato na Instagramu ali Twitterju označite @OPSYS_gaming ter uporabite ključnik #OPSYSDreamJob, saj bo podjetje samo tako lahko videlo vašo “prošnjo”.

Ponudba je res hecna, a očitno povsem resnična, tako da se jo morda splača preizkusiti – če ne drugega boste morda pridobili zabavno zgodbo, ki jo boste lahko pripovedovali ob kavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime