Cyberpunk 2077 prejel orodje za ustvarjanje modifikacij

Razvijalec CD Projekt RED je včeraj, brez kakšnega posebnega pompa, izdal uradno orodje za izdelavo modifikacij za njihovo igro Cyberpunk 2077. Ustvarjanje modov iz strani skupnosti bi ta čas prišlo hudo prav, saj je igra kljub izidu nedavne posodobitve 1.1 še vedno prežeta s hrošči in v zgodovini smo že velikokrat bili priča reševanju težavne situacije iz strani oboževalcev, ki so sami zavihali rokave in se spravili reševati pokvarjeno kodo.

Žal pa orodje ne omogoča ravno veliko spreminjanja igrinih datotek in če ste pričakovali nekaj v slogu ustvarjalnika za Bethesdine igre, potem boste močno razočarani. Orodje je na voljo za prenos na uradni strani, a ne omogoča dostopa do kakšnih temeljev pogona, saj ne morete spreminjati animacij ali pa menjati teksture. Zato so mnogi igralci izid tega orodja označili samo kot marketinško potezo, ki bi malce popravil ugled nekdaj močno cenjenega razvijalca.

Razvijalec sicer obljublja, da bo orodje sčasoma pridobilo nove možnosti, saj ga bodo posodabljali skupaj z igro. Upamo, da bomo na koncu dobili bolj močan program kot pa je bilo to v primeru igre The Witcher 3, ki ni nikoli omogočilo ustvarjanja resnično obsežnih modifikacij.

Skupnost je še pred izidom orodja že izdala nekaj zanimivih modov, ki jih lahko najdete na naslednji povezavi. Pisali smo denimo o modifikaciji, ki mesto Night City zavije v meglo in dež, na voljo pa je tudi modifikacija za izboljšano upravljanje vozil, nadzorujemo pa lahko tudi cikel dneva in noči.

Cyberpunk 2077 ima pred sabo še dolgo pot in jasno je, da CDPR trenutno dela na odpravljanju kritičnih težav, potem pa jih čaka še kup dela na izboljšavi umetne inteligence ter ugonabljanju kupa manjših žužkov, ki se pojavljajo povsod in neprestano motijo igralno izkušnjo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime