Sporna Fallout: The Frontier modifikacija ponovno na voljo za prenos

Dva tedna nazaj je po letih prostovoljnega razvoja vendarle izšla hudo ambiciozna modifikacija Fallout: The Frontier. Igralci so se projekta tako veselili, da so ob dnevu izida za nekaj časa zrušili strežnike spletne strani Nexusmods in se nato množično spravljali k preigravanju.

A ni minilo dolgo, da so se po spletu razširile novice glede nekam nenavadne vsebine, ki jo lahko najdemo v modifikaciji. Med drugim smo lahko naleteli na vasico kačastih mutirancev, ki so v pogovoru namigovali na seks, dekle, ki ste jo lahko spremenili v seksualno sužnjo in “deathclawa”, ki ste ga lahko spravili med rjuhe. Nato je na površje prišla novica, da je eden od ustvarjalcev z imenom ZuTheSkunk v preteklosti na splet nalagal živalsko obarvane pedofilsko zrisane izdelke, kar je odneslo pokrov iz lonca.

Ekipi ni ostalo drugega kot pa da modifikacijo umaknejo iz strani in začnejo delati na odstranjevanju vsebine, ki jo je dodal v igro ZuTheSkunk. Slednji je v igro dodal samo razne ikone za uporabniški vmesnik in ni imel nobenega vpliva na pisanje zgodbe ali pa nalog, tako da tista sporna vsebina, ki je najbolj tepla v oči, sploh ni prišla iz njegove strani. Kljub temu je razvijalec odstranil tudi drugo vsebino, kot je dekle America, ki jo je lahko igralec zasužnjil.

Odstranjeno je bilo tudi zvočno podajanje nekaterih drugih NPC-jev, saj so zaradi kontroverzije nekateri zvočni podajalci in tudi drugi ustvarjalci zahtevali umik svojega doprinosa iz modifikacije, saj ne želijo biti z njo več povezani v nobenem smislu.

Modifikacija je sedaj na voljo v prečiščeni obliki na naslednji povezavi. Razvijalec dela tudi na verziji za Steam, a izid te je bil zamaknjen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime