Predelava Mass Effect: Legendary Edition dobila datum izida in nov napovednik

Že celo karnateno se držim nazaj in se ne spravljam v ponovno preigravanje trilogije iger Mass Effect, ki so, za moje pojme, najboljše znanstvenofantastične igre in vsebujejo tako bogato zgodovino in okolico, da bi lahko na Netflixu brez problema gledali serijo, ki bi bila sestavljena iz več sezon.

Razvijalec Bioware je nedavno tudi uradno najavil predelavo vseh treh iger, hkrati pa je sporočil, da delajo na povsem novem delu. Sumilo se je, da bo predelava, ki nosi ime Legendary Edition, kmalu dobila datum izida, a razvijalec je ta datum skrival vse do včeraj, ko ga je končno pompozno najavil v spremljavi s povsem novim napovednikom.

V predelavi bomo prejeli vse tri igre ter preko 40 DLC-jev, vse to pa bo dobilo znatno grafično nadgradnjo. Največje spremembe bomo zaznali v prvem delu, ki ne bo samo olepšan, ampak bo prejel tudi nadgradnje v igralnosti. Streljanje in rokovanje z orožji bo precej izboljšano, uporabniški vmesnik bo predelan, vožnja z vozilom Makojem pa tokrat ne bo stvar puljenja las, ampak naj bi bilo dejansko zabavno.

mass effect

Drugi in tretji del igralno nista tako zastarana, tako da igralnih sprememb tam ne bomo videli, bo pa vseeno dobrodošla grafična nadgradnja in vključitev vseh DLC-jev. Igre bo še vedno poganjal Unreal Engine 3 in Bioware je nekaj časa načrtoval prestavitev na Unreal Engine 4, a so nato ugotovili, da bi bil to prevelik podvig, saj bi morali popolnoma predelati vse tri igre, vmes pa bi se znala izgubiti magija teh treh legendarnih iger.

Mass Effect Legendary Edition izide 14. maja, Steam stran pa že stoji, tam pa lahko igro prednaročite po polni ceni 60 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime