Novi Mass Effect dobil prvi dražilnik

Dolga tri leta minevajo odkar smo v franšizo Mass Effect zapisali zadnji vnos Andromedo in nad njo razočarano zmajevali z glavo. Razvijalec Bioware je takrat močno razočaral vse svoje pristaše in odziv je bil negativen tako pri igralcih kot tudi pri kritikih. Založnik EA je takrat odpovedal razvoj vseh DLC-jev za igro in zdelo se je, kot da želi na Andromedo čimprej pozabiti.

Bioware je šel od takrat čez nekaj večjih pretresov. Najprej je na površje prišla igra Anthem, ki je prav tako močno razkurila igričarsko skupnost, nedavno pa sta studio zapustila dva pomembna človeka.

Vse skupaj je naslikalo temno prihodnost tega nekdaj spoštovanega studia, vendar pa se ta ne da. Včeraj so pokazali prvi dražilnik za povsem novo Mass Effect poglavje, ki pa za zdaj nima imena.

V napovedniku lahko vidimo prelet skozi razbitine ter slišimo odmeve zvočnega posnetka. Vesoljske smeti so posledica uničenega mass relayja, nato pa se ustavimo na zasneženem planetu, kjer skrivnostna figura v roke vzame N7 značko, ki je bila zakopana v sneg. Skrivnostni obiskovalec nato razkrije obraz in zdi se, da je to Liara, ki jo poznamo iz originalne Mass Effect trilogije.

Če je to res Liara in če smo prej res videli uničeni mass relay, potem to pomeni, da bo novi Mass Effect gradil na zgodbi osnovne trilogije in ne nesrečne Andromede. Kar je seveda dobra novica za vse tiste, ki si želite slediti korakom originalne posadke in vas nadaljnje razvijanje zgodbe Andromede ne zanima sploh.

Karkoli že je, igre še dolgo ne bomo videli. Pod posnetkom je zapisano, da je veteranska ekipa v zgodnjem stadiju razvoja novega Mass Effect naslova, kar pomeni da je igra še precej daleč stran. K sreči bomo naslednje leto dobili predelavo originalne trilogije, kar bo vsaj malce ublažilo naše čakanje na nov del franšize.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime