Nova posodobitev za iPhone telefone vam bo omogočila Face ID odklepanje telefona z masko na obrazu

Lastniki iPhone telefonov vam znajo potožiti, da je koronavirus epidemija precej zamorila uporabo telefonov izven zavetja njihovega doma. iPhone telefoni se večinoma namreč zanašajo na odklepanje telefona preko zaznavanja obraza, a to je neizvedljivo, če na vaši faci visi maska. To oviro se da sicer zaobiti z vnašanjem PIN kode, a to je zamudo in v nasprotju z enostavnostjo uporabe, ki nam jo prinašajo Applovi izdelki.

Apple se tega zaveda in začel je delati na rešitvi, ki pa ne bo namenjena vsem. Bata verzija operacijskega sistema iOS 14.5 vsebuje novost odklepanja telefona preko Face ID tehnologije, ki deluje tudi ob nataknjeni maski. Vendar pa žal zadeva ne bo delovala kar pri vsakem uporabniku, saj boste za odklep potrebovali tudi Apple Watch uro.

V praksi to pomeni, da boste za odklep z masko potrebovali na roki Apple Watch uro. Če ima ura na sebi geslo in je odklenjena in bo telefon pri vašem obrazu zaznal masko, potem se bo telefon odklenil. To bo delovalo samo za začetni odklep telefona, medtem ko boste za nakupe v App Store ali iTunes trgovinah še vedno morali sneti masko z obraza.

Posodobitev 14.5 prinaša tudi podporo za Xbox Series X in S ter PlayStation 5 igralne ploščke, kar bo zagotovo poenostavilo igranje iger, kot je bila nedavno izdana predelava Knights of the Old Republic 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime