Tudi kripto rudarjem je zmanjkalo grafičnih kartic, zato zdaj masovno kupujejo prenosnike

Trg grafičnih kartic je te dni v slabšem stanju kot kadarkoli prej. S takšnim pomanjkanjem in višanjem cen strojne opreme smo se sicer že srečali ob tistem prvem kripo porastu, ko je že vsaka babica penzijo menjavala za kripto kovance, a tokrat je življenja še dodatno zakompliciral koronavirus.

Končni rezultat je tak, da so grafične kartice postale suho zlato in trgovine ostajajo brez zalog, situacija pa se še nekaj časa ne bo izboljšala. Stradati so začeli tudi kripto rudarji, ki za svoje kripto frame preprosto ne morejo nabrati dovoljšne zaloge grafičnih kartic.

Zato so kitajski kopači preklopili v ekstrem in začeli masovno kupovati prenosnike, ki imajo v sebi že vgrajene grafične kartice. Weibo uporabnik BTCer je pred kratkim pokazal zbirko gaming prenosnikov, ki pridno meljejo in nabirajo digitalno bogastvo. Nato je na Twitterju pokazal bolj konkretno farmo prenosnikov, ki na tleh, omarah in mizah kopljejo za Ethereumom. Ni znano kakšno strojno opremo uporabljajo ti prenosniki, vidimo lahko samo to, da prihajajo izpod rok kitajskega podjetja Hasee.

Vprašanje seveda ostaja tudi smiselnost takšnega početja in kakšno vrednost Kitajci nakopljejo dnevno. A po drugi strani je to dober pokazatelj tega, kako je trenutno nor trg kriptovalut in kako so ljudje izstradani strojne opreme.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime