Hekerji naj bi prodali ukradeno Cyberpunk 2077 kodo za nekaj milijonov dolarjev

Ni minilo dolgo, odkar smo na naši strani poročali o nesrečnem začetku leta 2021 za razvijalca CD Projekt RED, ki ga je poleg vseh nezgod glede igre Cyberpunk 2077 doletel tudi večji hekerski napad.

Skupina, ki se kliče HelloKitty, je napadla poljske strežnike in razvijalcu odnesla cel kup mikavnih podatkov. Sicer so informacije uporabnikov ostale varne, a hekerji so izmaknili ogromno bazo podatkov, v kateri lahko najdemo izvorne kode za igre Cyberpunk 2077, The Witcher 3, neobjavljeno različico Witcher 3 igre in GWENT.

Hekerji so najprej želeli od razvijalca izsiliti odkupnino, a jim je CDPR pokazal sredinec in stopil v sodelovanje s preiskovalci, saj želijo čim hitreje izslediti člane hekerske skupine. Ti so se nato obrnili na temno stran interneta oz. “dark web”, skupina za kibernetsko varnost Kela pa poroča, da se je tam odvila dražba. Hekerji so za začetno ceno postavili milijon zelencev, za takojšnji nakup pa 7 milijonov dolarjev. Sama prodaja naj bi se nato zgodila izven dražbe, ni pa znano za koliko.

Hekerska skupina naj bi prodala samo kodo Cyberpunk 2077, medtem ko naj bi še vedno držali izvorno kodo za dve Witcher igri, ki ju lahko še vedno prodajo. Seveda se tu postavi vprašanje, kdo za vraga bi za takšen denar kupil to zmešnjav enk in ničel. Izvorna koda je eno, a potrebuješ dokumentacijo in orodja, da zadevo sestaviš skupaj. Seveda je možno, da so hekerji izmaknili tudi te zadeva, a spet je vprašljivo, kaj lahko s to kodo sploh narediš. Legalni razvijalec in založnik je ne sme uporabiti, saj bi ga takoj doletela tožba. A morda korist za to kodo najdejo na Kitajski in stavil bi, da skrivnosti kupec prihaja ravno iz te dežele. Tam se namreč požvižgajo na stvari kot so licence in podobno, tako da znajo preprosto formulo igre skopirati za kakšno drugo igro. Nas morda kmalu čaka Cyberpunk 2077 za telefone?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime