Hekerji napadli strežnike razvijalca CDPR in izmaknili izvorno kodo za igri The Witcher 3 in Cyberpunk 2077

Poljski razvijalec CD Projekt RED je imel za sabo težko leto. Težko pričakovana igra Cyberpunk 2077 se je resda prodala rekordno, a igralci so razvijalca hitro začeli obtoževati zavajanja, saj je igra vsebovala cel kup hroščev, ti pa so bili najbolj očitni na konzolah. Sony je igro celo umaknil iz PlayStation trgovine in kar težko je verjeti, da se zdaj piše februar, igre pa še vedno ne morete kupiti za sisteme PlayStation.

Nato so se začele še druge težave, kot so skupinske tožbe zaradi zavajanja, razvijalca pa je včeraj zadela nova nesreča. Na Twitterju so namreč zapisali, da jih je včeraj napadla neznana hekerska skupina, ki se je na njihovem strežniku dokopala do občutljivih notranjih informacij, ki se med drugim tičejo zasebnih podatkov zaposlenih in finančnih podatkov podjetja. Poleg tega so hekerji izmaknili izvorno kodo za igre The Witcher 3, Cyberpunk 2077 in neizdane različice igre The Witcher 3. To zadnje je verjetno tista napovedana predelava za konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X.

Hekerji so prav tako zakodirali podatke na strežnikih, za sabo pa so pustili samo eno datoteko, ki od razvijalca zahteva, da jih kontaktira v naslednjih 48 urah, drugače bodo podatke spustili v javnost.

Razvijalec je na Twitterju zapisal, da se z napadalci ne nameravajo pogajati in da že sodelujejo s policijo, ki bo poskušala izslediti napadalce, poleg tega pa imajo varnostne kopije vseh zdaj zaklenjenih datotek. CDPR je tudi povedal, da glede na njihove informacije se napadalci niso dokopali do podatkov uporabnikov. To bi bil namreč razlog za rdeč alarm, saj si CDPR lasti tudi trgovino GOG, ki vsebuje lepo število registriranih uporabnikov.

To je že tretji založnik, ki je v zadnjih mesecih zabeležil vdor hekerjev na strežnike. Spomnimo, da se je podobno zgodilo Capcomu in nato tudi Ubisoftu, oba založnika pa sta ubrala enako pot kot CD Projekt RED in z napadalci nista pošiljala odkupnine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime