Diablo 2 predelava uradno napovedana in tu je prvi napovednik

Včeraj se je odvil prvi dan sejma BlizzConline in oči javnosti so napeto pričakovale, ali se bodo govorice izkazale za resnične in bo razvijalec Blizzard res napovedal predelavo več kot 20 let stare igre Diablo 2.

In govorice so se tokrat izkazale za povsem resnične, saj je Diablo 2: Resurrected resnična zadeva in dobili smo prvi igralni napovednik.

Blizzard se je pri projektu trudil ohraniti vse tisto, kar je naredilo iz originala tako dobro igro. Sicer bo Resurrected popolnoma predelal grafično podobo in to pripeljal na nivo modernih iger, a pod lepim površjem teče stara koda. To pomeni, da bodo igralci srečali enako umetno pamet in izkoriščali pomanjkljivosti v kodi, tako kot v zlatih letih tega akcijskega RPG-ja.

Grafična podoba je temna, a vseeno se zdi malce svetlejša kot pa v originalu. Čakajo vas ostra slika v 4k ločljivosti, 144 Hz osveževanje in zvok Dolby 7.1. Razvijalec je tudi predelal čisto vse vmesne sekvence, tako da bodo te v novi ločljivosti zopet poganjale strah po kosteh. Igralci se lahko veselimo tudi podpore kontrolerjem in raznih igralnih novosti, kot je deljenje zaloge v skrinjah md vsemi liki in samodejno pobiranje zlata. A vse to je opcijsko in če vam te zadeve ne ustrezajo, potem jih boste lahko enostavno izklopili.

Prav tako boste lahko samo z enim gumbom preklapljali med staro in novo grafično podobo, za razliko od Warcrafta 3 Reforged pa Resurrected ne bo vplival na originalne kopije Diabla 2, ki bodo ostale ločene.

Za konec še novica, da Diablo 2: Resurrected prvič prihaja tudi na konzole, med drugim tudi na Nintendo Switch, na PC-ju pa bo zadeva zase zahtevala 39,99 €. Datum izida je za zdaj napovedan v 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime