Bitcoin presegel vrednost 55.000 $, potem ko so večja podjetja začela vlagati v kriptovalute

Če imate Déjà vu občutek kriptovalut, potem bodite brez skrbi, saj niste edini. Matrica deluje tako kot bi morala, le da smo se na podobnem mestu glede kriptovalut nahajali samo štiri leta nazaj. Leta 2017 je namreč Bitcoin presegel noro vrednost 20.000 $, kar je povzročilo hitro razprodajo Lamborghinijev po celem svetu, a samo leto kasneje se je zgodil velik preobrat, ko je valuti padla vrednost za kar 80 %.

Zdaj se piše leto 2021 in koronavirus ter drugi dejavniki so kriptovalute zopet dvignili v stratosfero. Tako kot leta 2017 so grafične kartice postale stvar, ki jo lahko gledaš samo preko slik, saj so rudarji pokupili vse zaloge in postali že tako obupani, da so za kopanje digitalne rude začeli kupovati prenosnike.

Bitcoin je med časom pisanja narasel na noro vrednost 55.000 dolarjev po kovancu, kar je nov rekord. Vendar pa je tokrat zadeva malce drugačna, saj so k porastu vrednosti prispevala večja podjetja, ki so začela v kriptovalutah videvati možnost za zaslužek.

Da bo Bitcoin še nekaj časa med nami je prejšnji teden sporočilo podjetje Tesla, ki je kupilo Bitcoine v vrednosti 1,5 milijarde dolarjev, takrat pa je Bitcoin prvič presegel magično mejo 50.000 $. A Tesla ni edina, ki je začela vlagati v kriptovalute, saj je podporo izkazal tudi Mastercard, ki naj bi kmalu omogočal plačevanje z določenimi kriptovalutami. V enako smer se premikata BNY Mellon in PayPal.

Analitiki predvidevajo, da tokratni porast Bitcoina ni tak kot leta 2017, saj takrat za kriptovaluto niso stali tako veliki investitorji, kot sta Tesla in Mastercard, vlaganje iz smeri večjih podjetij pa naj bi se nadaljevalo tudi v prihodnosti. Ali pa bo vse skupaj propadlo čez noč. To je pač čar in nevarnost kriptovalut.

Če se želite tudi sami podati v svet kriptovalut potem boste morali obiskati menjalnico. Toplo priporočamo Binance, ki je največja in ena najbolj zanesljivih menjalnic na svetu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime