Se nam pripravlja predelava igre Gears of War 2?

PC igralci se sicer lahko zabavate z Gears of War igrami, a žal celotne serije ne morete preigrati, saj je ta, sicer pomembna Microsoftova franšiza, glede originalnih delov ostala v bizarnem stanju. Medtem ko založnik pridno skrbi, da so vse Halo igre dobile prave predelave za sodobne PC sisteme in konzole, je Gears of War ostal nekako pozabljen.

Dobili smo sicer predelavo prvega dela v nadgrajeno grafično podobo, a drugi in tretji del franšize nista dobila prav nikakršne nadgradnje. Izšla sta za konzolo Xbox 360 in čeprav ju lahko igramo na Xbox One in Xbox Series X boste ob igranju gledali v zastarele teksture in nizko ločljivost. Kar je čudno, saj dvojka in trojka zaključita zgodbo originalne trilogije in si na splošno zaslužita preigravanja.

Morda pa se je nekaj vendarle začelo premikati na področju predelave. Uradni Gears of War Twitter račun je nedavno objavil sliko, ki kaže roko, ta pa drži tri vojaške obeske, ki jih nosijo pripadniki Gears enot. Slika ne vsebuje nobenega podpisa in je na splošno zelo skrivnostna.

A oboževalci so jo hitro povezali z eno drugo sliko. Na podoben način te obeske v roki drži heroj Marcus Fenix in sicer na naslovni sliki igre Gears of War 2. Oboževalci so zato začeli hitro vzklikati, da se nam morda vendarle približuje predelava drugega dela, ki mu zna nato slediti še trojka.

S Twitter objavo so se nato poigrali še nekateri drugi Microsoftovi Twitter računi, ki prav tako niso razodeli ničesar novega, a morda lahko iz njihovih odgovorov dobimo kakšen namig. Seveda je tudi možno, da je vse skupaj draženje za Gears 5, ki bo kmalu stopil v 6. sezono oziroma Operation 6, kar zna oboževalce precej razočarati. A upanje ostaja in morda bomo enkrat lahko na PC-ju končno preigrali celotno franšizo, brez da bi vmes morali skakati za konzole.

*Posodobitev: ravno ko je šla novica ven je začivkal uradni Gears of War račun, ki je potrdil, da je slika usmerjena v Gears 5. Naj vam bo v tolažbo, da Gears of War 2 in 3 lahko igrate na PC-ju preko emulatorja, a ni vrag, da bi prav prišla tudi uradna predelava.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime