Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 izgubil razvijalca – izid zamaknjen na neznani datum

Res ne vem, če se v igričarski industriji nahaja bolj zakleta franšiza, kot pa Vampire: The Masquerade – Bloodlines. Prvi del še danes dobiva posodobitve, saj je bil ob izidu tako hroščat izdelek, da igre praktično nisi mogel preigrati. Nesrečno izbrani datum izida je povsem uničil prodajo, to pa je nato vodilo tudi zaprtja talentiranega razvijalca Troika Games.

Ko je razvijalec Hardsuit Labs po vseh teh letih napovedal nadaljevanje so vampirska srca vseh oboževalcev franšize zopet dobila utrip. Ne samo, da bomo dobili nov del, založniku Paradoxu je celo uspelo nazaj dobiti nekatere veterane, ki so iz originala naredili tako kultno uspešnico. Za pisanje scenarija so dobili Briana Mitsodo, temu pa se je kot ustvarjalni direktor pridružil Ka’ai Cluney. Dobili smo tudi igralne napovednike, nato pa se je kepa začela kotaliti po hribu navzdol.

Najprej nas je presenetila najava, da sta bila Brian in Ka’ai odpuščena, razvijalec in založnik pa za njun odpust ni navedel nobenega konkretnega razloga. Nato so se začele vrstiti prestavitve izida, a igra bi še vedno morala iziti v 2021.

Včeraj pa so navdušenci nad vampirji zabeležili nov udarec. Založnik Paradox je v finančnem poročilu povedal, da bo zaradi koronavirus krize več iger bilo prestavljenih. Posebna pozornost je pri tem namenil igri Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, ki je bila prestavljena na neznani datum, saj se je založnik odločil, da razvijalcu Hardsuit Labs vzame projekt in ga ponudi nekomu drugemu.

Bloodlines 2 bi moral iziti ekskluzivno za Epic Games trgovino, a prednaročila so bila tam zdaj ukinjena.

Kdo bo nadaljeval razvoj ni znano, a več kot očitno je, da se je Bloodlines 2 znašel v ogromnih težavah. Menjava razvijalca sredi razvoja praktično nikoli ni na koncu dala dobrih rezultatov, skoraj stavimo pa lahko, da igre na prodajnih policah ne bomo videli vsaj do 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime