BioWare preklical nadaljnji razvoj igre Anthem

Ah, ta ubogi Anthem. Projekt razvijalca BioWare naj bi leta 2019 uničil Destiny in zavladal večigralskim vodam. BioWare naj bi v eni igri združil prvine večigralstva s svojim mojstrskim pripovedovanjem zgodbe in tako ustvaril sago, ki bi igralce držala prilepljene pred zaslone.

Če vsaj malo spremljate igričarsko industrijo, potem že veste, da so vsi ti načrti neslavno propadli in to skoraj takoj na začetku igre. BioWare pri izdelavi takšnega projekta ni imel izkušenj, igra pa je ob izidu posedovala komaj kaj vsebine in kar lepo količino hroščev. Igralci so začeli masovno zapuščati potapljajočo barko, BioWare pa se je leto nazaj zavezal, da bo igro popolnoma prenovil in se odkupil za vse zamere.

Začelo se je delo na ogromni predelavi za katero je skrbela manjša ekipa BioWare Austin, ta pa je štela okoli 30 članov. Njihova naloga je bila predelati sisteme igre in te narediti dejansko zabavne, ogromna posodobitev z imenom Anthem NEXT pa naj bi se v slogu No Man Skyja ponovno dvignila kot Feniks iz pepela.

Dva tedna nazaj je razvojna ekipa pokazala svoj napredek založniku EA-ju, ta pa naj bi se nato odločil, ali bo razvojno ekipo močno razširil ter s polnim tempom začel na predelavi ali pa bo projekt preprosto ukinil.

Zgodilo se je tisto, kar smo vsi pričakovali in BioWare je včeraj na svojem blogu zapisal, da je bil razvoj Anthema prekinjen. Za razlog so podali koronavirus, ki je močno otežil delo in razvijalec namerava vse svoje moči usmeriti v franšizi Dragon Age in Mass Effect. Anthem strežniki bodo še naprej obratovali v obstoječem stanju, a večjih posodobitev igra ne bo prejela. Med vrsticami brano to pomeni, da bo EA igri kmalu ugasnil strežnike, saj je že zdaj igralna baza majhna, zaradi manjka vsebine pa bo še bolj zdrsnila navzdol.

Odločitev EA-ja niti ne preseneča. Anthem je star zdaj že 2 leti in igra je postala že pozabljena, tako da neko vlaganje milijonov v razvoj niti nima smisla. Po drugi strani pa je to že druga BioWarova igra nad katero je razvijalec hitro dvignil roke. Spomnimo se, da je bil Mass Effect Andromeda hitro zapuščen zaradi negativnega odziva igralcev in BioWare igri ni podaril niti enega DLC-ja, da bi nekako poskušal odpraviti tiste večje napake in zdaj se je enako zgodilo pri Anthemu. Upamo, da bosta Mass Effect in Dragon Age franšizi v bodoče imeli več sreče in podpore.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime