Založnik Nacon po sporu z razvijalcem na Steam naložil piratizirano verzijo igre The Sinking City

Na Steamu že več dni poteka prava drama med razvijalcem Frogwares in založnikom Naconom. Jabolko spora je grozljivka The Sinking City, ki je izšla leta 2019 in si je pri nas zaslužila zgolj povprečno oceno. Avgusta lani je igra nenadoma izginila iz Steama in takrat se je začelo dolgomesečno prerekanje med založnikom in razvijalcem.

Frogwares namreč trdi, da založnik ni nakazal vseh izplačil in da so zato igro umaknili iz digitalnih polic. Nacon po drugi strani zatrjuje, da Frogwares ni spoštoval svojih pogodbenih obveznosti. Zadeva je nato romala na francosko sodišče in seveda postala še bolj zakomplicirana.

Sodišče je namreč odločilo, da Namco lahko igro med sodnim postopkom še naprej prodaja. A tu nastopi problem, saj Frogwares založniku ni dal avtorskih pravic do igre, sodišče pa mu ni ukazalo, da mora založniku predati izvorno kodo.

Nacon je zato kupil igro iz spletne prodajalne Gamesplanet in nato spremenil nekatere elemente igre, kot je uvodna sekvenca, ki po novem ne kaže več logota razvijalca. Na Steamu so zapisali, da je to polna verzija igre, ki ji manjkajo samo dosežki in oblačno shranjevanje. Frogwares je po drugi strani Steam kopijo označil za piratsko, saj vsebuje tudi DLC-je, ki pa niso bili razviti pod Naconom.

Zdaj je bila igra zopet umaknjena iz Steama, ni pa jasno, če je tokrat vmes posegel sam Valve ali pa je umik posledica odločitve sodišča. Očitno nas čaka še dolga legalna bitka, med tem pa je upanje na nadaljevanje igre s potencialom bolj kot ne zamrlo za večno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime