Valve preklical razvoj svoje igre Artifact

Leto 2021 bo očitno leto tisto, ki bo zabeležilo visok porast ukinitev projektov, ki ne prinašajo denarja. Razvijalec BioWare je nedolgo nazaj napovedal, da z obljubljeno predelavo njihove igre Anthem ne bo na koncu nič, zdaj pa je enako potezo naredil tudi Valve.

Ta nerad priznava poraze, saj je legendarni razvijalec podpisan pod igre tipa Half-Life, Portal in Dota 2. Vendar pa je bil Artifact, plačljiva igra s kartami, že od začetka obsojena na poraz. V prid temu priča tista slavna prva najava projekta, ko je zbrana množica kolektivno razočarano izdihnila.

Nič bolje ni bilo ob izidu, saj so se igralci hitro začeli pritoževati nad dragimi kartami in Artifact preprosto ni mogel tekmovati s Hearthstonom, ki je za igranje povsem brezplačen. Baza igralcev je strmo padla in lani je Valve napovedal temeljito preobrazbo igre, ki bo bolje upoštevala želje igralcev. Nadgradnja, imenovana Artifact 2.0, je napredovala do bete stanja in bo tam tudi ostala.

Odkrito povedano sem osebno že povsem pozabil, da je igra sploh obstajala in očitno nisem edini. Kljub preobrazbi je beta komaj nabrala kaj igralcev in statistike so katastrofalne. Valvu tako ni ostalo drugega kot pa da odklopi podporo in ukine nadaljnji razvoj. V svoji izjavi so zapisali, da so izpolnili zastavljene cilje, a da preprosto niso privabili dovolj velikega števila igralcev, zato so se odločili ukiniti nadaljnji razvoj.

artifact

To sicer ne pomeni, da bo igra izbrisana iz strežnikov, le da ne bo dobivala nove vsebine. Artifact je postal zdaj povsem brezplačen in si ga zdaj lahko prenesete iz Steama, za igranje pa sta na voljo dve verziji – razlike med njima lahko preberete tukaj.

Nas prav zanima, katera bo naslednja igra, ki ji bo ukinjena podpora. Če bi stavili, bi svoj denar položili na igro Avengers, ki prav tako kaže tragične številke igralcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime