Ročna PC konzola Aya Neo v samo nekaj urah močno presegla zahtevani znesek na Indiegogo

PC igralci si očitno res želijo igranja iger na WC-ju ali pa v postelji in za takšen izum so pripravljeni široko odpreti denarnice. Potem, ko je prenosna PC konzola GPD Win 3 v rekordnem času prebila zahtevani denar za razvoj na platformi Kickstarter, je nedavno svojo kampanjo začel še en soroden izdelek Aya Neo in tudi ta je zelo hitro nabrala in presegla zahtevani znesek.

Na Ayi delajo Kitajci in ti so vanjo zbasali impresivne komponente. Na procesorskem področju bo tikal AMD Ryzen 5 4500U, za grafiko bo skrbela Vega 6, v notranjosti pa boste našli nudi 16 GB pomnilnika ter 512 GB velik SSD disk. Igralce bo zabaval zaslon velikosti 7 palcev, ta pa bo kazal sliko v ločljivosti 1280×800, vse skupaj pa bo poganjal operacijski sistem Windows 10.

Tehnično je tole druga verzija te konzole, saj je prva, imenovana Founder’s Edition, bila januarja takoj razprodana. Nova verzija ponuja veliko izboljšav kot je posodobljen operacijski sistem, manjšo težo, boljše gumbe in izboljšano baterijo. Ta naj bi z enim polnjenjem zagotovila 6 ur neprekinjene zabave.

Seveda bomo lahko zadevo priklopili tudi na televizor v slogu konzole Nintendo Switch. Postaja bo veljala 47 $, vsebovala pa bo en HDMI izhod, 2 USB-C vhoda ter režo za MicroSD.

Zadeva se sliši kot super izdelek in s tem se strinjajo tudi igralci. Na prenosnem PC-ju namreč lahko igrate čudo iger in to ne samo PC naslovov, saj lahko namestite razne emulatorje in kar naenkrat imate pred sabo prenosen PlayStation 3. Kampanja na Indiegogo je v samo nekaj urah dosegla cilj 45.000 dolarjev in tega presegla za več kot 2000 %. Aya Neo je trenutno nabrala več kot milijon in dvesto tisoč dolarjev, do konca kampanje pa je še dolgih 27 dni. Zgodnji izdelki so bili že razprodani, tako da lahko zdaj razvoj podprete samo z nakupom nadgrajene verzije, ki v sebi skriva 1 TB velik SSD disk, zanjo pa boste morali odšteti 733 €.

Podjetje pravi, da bo začelo razpošiljati izdelke maja 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime