Zaposleni pri EA-ju naj bi prodajal FUT karte za igro FIFA 21 in to celo po ceni 1700 €

Če se te dni mudite kaj na Twitterju, potem ste zagotovo naleteli na nov popularni ključnik #EAGate. Založnik EA se je namreč zapletel v precej velik škandal, saj je bilo nedavno razkrito, da naj bi eden od njihovih zaposlenih prodajal velecenjene FUT karte za igro FIFA 21 in to za pošteno napihnjeno ceno.

Zadevo je razkril Twitter uporabnik Arcade-Fut, ki je na spletu prikazal zasebna sporočila med enim od zaposlenih pri EA-ju in njegovo potencialno stranko. Kot lahko vidimo je govora o težko pridobljivih Icon kartah, ki so se prodajale v paketu po 1000 €, v ponudbo pa so bile postavljene tudi tri Prime Icon Moments karte za ceno 1700 €.

Icon karte so ene najbolj iskanih kart pri zbiralcih, saj predstavljajo legendarne igralce, kot so Pele, Ronaldo, Zidane in jih lahko pridobite samo preko nakupa “loot boxov”, seveda pa ni nujno, da boste v svojem nakupu prejeli tudi redko karto. Igralci tako hazardirajo stotine evrov za možnost pridobitve svojega priljubljenega igralca, EA pa se medtem smeji do banke. Še bolj redke so Prime Icon Moments karte, ki označujejo posebno tekmo ali turnir kakšnega slavnega igralca.

Ko vse to vzamemo v zakup, te cene domnevnega EA-jevega prodajalca niti niso tako presenetljive. Igralci so seveda razburjeni, saj so sami zapravili ogromne količine denarja in niso dobili nič, medtem ko nekdo prodaja cenjene karte direktno igralcem. Preprodajalec namreč svojim strankam ne prodaja “loot boxov”, ampak jim pošlje na račun točno to, kar so plačali, kar so v tem primeru Icon in Prime Icon Moments karte. To niso samo neke izmišljene obtožbe, saj so igralci nato tudi dokazali, da so na svoj račun res prejeli obljubljeno.

Žal pa bo zdaj ta preprodajalec moral prenehati s svojimi aktivnostmi. Obtožbe so prišle na ušesa založnika EA in ta je sprožil obsežno notranjo preiskavo. Verjetno jim porednega zaposlenega ne bo težko izslediti in kdo ve kakšna denarna ali pa celo zaporna kazen ga še čaka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime