Zajčica Lola bo za Space Jam 2 predelana in bo manj seksualna

Originalni film Space Jam iz leta 1996 je nastal v povsem drugih časih in čeprav bo nadaljevanje v ospredje zopet postavilo NBA zvezdnika, tokrat LeBron Jamesa, bo veliko stvari povsem drugačnih.

Sami Looney Tunes junaki košarkaške ekipe Toon Squad bodo tokrat povsem 3D in bodo poleg tega dobili znatno predelavo. Ena večjih sprememb se bo zgodila pri zajčici Loli, ki se je gledalci originala morda spomnite predvsem po njeni konkretni postavi, ki je marsikateremu malčku poslala kri v različne dele telesa.

Nadaljevanje Space Jam: A New Legacy bo Lolo še vedno vsebovalo, a zajčica bo tokrat precej manj seksualna. Režiser Malcom D. Lee je v intervjuju povedal, da Lola ni bila politično korektna in da je bila preveč seksualna, saj je bil Space Jam nenazadnje film za otroke in v njem pomanjkljivo oblečeni liki nimajo kaj iskati.

Zato so njeno podobo predelali in jo naredili primerno letu 2021. Ustvarjalci so želeli izpostaviti, da je Lola dobra košarkašica in močna predstavnica ženskega spola in da si ne zasluži, da na njo gledajo samo kot na kos mesa. Spremenili so ji obleke in jo naredili ženstveno, brez da bi se morali zanašati na kakšne seksualne poteze.

space jam

Space Jam 2 bo očitno naredil veliko sprememb na dojemanju risanih Looney Tunes junakov. Nedavno smo pisali o odstranitvi dihurja Pepeja, ki naj bi zaradi svoji potez normaliziral posilstvo, zato ga v drugem delu preprosto ne bo, pa čeprav so nekatere scene z njim že posneli.

Space Jam: A New Legacy izide 16. julija v kinih in na pretočnem servisu HBO Max.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Nasilje je v risanki dovoljeno … isto po tvjih v filmih … isto na youtubu … a nekaj v zvezi z goloto in spolnostjo pa cenzurirajo, kot da bi šlo za kaj hujšega kot klanje, polno krvi, lomljenje kosti itd …

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime