Napovedana nova akcijska D&D igra Dungeons & Dragons: Dark Alliance

Zgodovina serije Dungeons & Dragons je tako bogata, da verjetno prekaša vsako igričarsko licenco in čeprav smo v začetku tisočletja redno dobivali nove igre iz tega sveta, je bilo s tem nenadoma konec.

Založnik Wizards of the Coast se zdaj končno spet prebuja in pripravljen je zopet oživeti licenco v igričarskem formatu. Medtem ko igralci potrpežljivo čakamo, da razvijalec Larian Studios dokonča razvoj igre Baldur’s Gate 3, je priložnost za delo dobil še en razvijalec Tuque Games, ki je včeraj uradno napovedal igro Dungeons & Dragons: Dark Alliance.

Gre za duhovnega naslednika iger Baldur’s Gate: Dark Alliance, ki so bile med igralci njega dni precej dobro sprejete. Razvijalec se je tokrat odločil znebiti predpone Baldur’s Gate, saj bi to verjetno povzročilo zmedo med igralci.

Dark Alliance se bo dogajal v pokrajini Icewind Dale, sledili pa bomo avanturam druščine, ki bo sestavljena iz legendarnih likov kot so Drizzt Do’Urden, Catti-brie, Bruenor in Wulfgana, bojevali pa se bomo proti ikoničnim pošastim D&D izročila, med katere prištejemo ledene velikane, mnogooke Beholderje ter cel kup zmajev.

Dark Alliance bo med drugim omogočal sodelovalno igranje, igra pa se na Steamu prodaja po malce nižji ceni 39,99 €, razvijalec pa načrtuje tudi večji dodatek Echoes of the Blood War.

Izid je zastavljen za 22. junij.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime