Sony končno pokazal svoj novi VR sistem

Žal niso pokazali vsega, ampak so se osredotočili na kontrolerje. Ampak tudi to je nekaj in glede na njihovo obliko in vgrajeno tehnologijo lahko ven potegnemo kar nekaj zaključkov.

Najbolj pomemben izmed njih je ta, da VR za Sony ni samo neka modna muha, ampak je tehnologija, v katero se splača vlagati sredstva za razvoj. Prve slike PSVR 2 kontrolerjev spominjajo na nekakšen združek Indexovih in Oculusovih nadzornih shem. Sony pravi, da bodo novi kontrolerji lahko sledili vsakemu prstu posebej in spremljali njihove dotike, poleg tega bodo sprožilniki vsebovali tehnologijo odpornosti, ki izhaja iz njihovih DualSense igralnih ploščkov za PlayStation 5. Kot lahko vidimo, bomo na zgornji strani pritiskali na gumbe ter dve gobici, na voljo pa bo tudi stranki gumb za oprijem.

VR

Vse skupaj je pošten napredek v primerjavi s predhodnikom, pri katerem smo po zraku mahali z nerodnimi Move palicami, to pa verjetno tudi pomeni, da bodo novo PSVR 2 očala nekoliko dražja. Ali pa tudi ne, saj je Oculus s svojim brezžičnim sistemom Quest 2 dokazal, da lahko v prodajo stopijo tudi VR sistemi, ki vsebujejo dobre specifikacije in za njih ne zahtevajo ledvice.

psvr 2

Škoda, da Sony ni še pokazal samih VR očal, saj nas res zanima, ali bo novi sistem zahteval dodatno kamero za zaznavanje premikanja, ali pa bo to že vgrajeno v očala. Podjetje je v uradnem blog zapisu še najavilo, da bodo prototipi kmalu romali v roke razvijalcev, izid pa za zdaj še ni zakoličen, a že prej so povedali, da ga letos ni za pričakovati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime