Sony potrdil zapiranje PlayStation 3, PSP in Vita digitalnih trgovin

Nekaj časa nazaj smo pisali o nepotrjeni govorici, ki pa je prišla iz dobrih virov, da bo založnik Sony letos poleti zaprl digitalne trgovine za nekatere svoje konzole. Zdaj je govorico tudi uradno potrdil na svoji strani, tam pa je zapisal, da bodo pod giljotino šle digitalne trgovine konzol PlayStation 3, PSP in Vite.

2. julija se bosta najprej zaprli trgovini za PlayStation 3 in PSP, temu pa bo 27. avgusta sledila še prenosna konzola Vita. Zaprtje digitalne trgovine v praksi pomeni, da lastniki teh konzol ne boste mogli več digitalno kupovati iger in DLC-jev, ampak se boste morali za kopijo igre obrniti na že izdane fizične kopije iger, tem pa bo zdaj zagotovo narasla vrednost.

Vse igre, ki so bile že kupljene, vam bodo še vedno na voljo in še vedno jih boste lahko kadarkoli prenesli iz strežnikov. Če ste morda v preteklosti oklevali z nakupi kakšnih iger, potem vam svetujemo, da te opravite še pred poletjem. A morda ne takoj – kdo ve, morda se Sony odloči za eno pošteno razprodajo vseh iger za starejše sisteme in takrat boste lahko dobili cel kup naslovov po močno znižani ceni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime