V izdelavi naj bi bila predelava The Last of Us – Days Gone 2 preklican

Novinar Jason Schreier je na spletni strani Bloomberg zapisal obsežno poročilo glede stanja nekaterih največjih Sonyjevih studiev in novice so kar malce presenetljive in se tičejo dveh večjih razvijalcev: Naughty Doga in Sony Benda.

Manjša ekipa znotraj Sonyja naj bi nekaj časa nazaj razmišljala o predelavi prvega Uncharteda, a so se nato dogovorili raje za predelavo igre The Last of Us iz leta 2013, ki je že doživela manjšo nadgradnjo za konzolo PlayStation 4. Razvoj je napredoval do te mere, da je 30 članska ekipa potrebovala dodaten proračun in osebje, a Sony se je premislil, saj naj bi bil projekt predrag.

Člani ekipe so šli nato delat na The Last of Us Part 2, a ko je bil razvoj te igre zaključen, naj bi Sony zopet odobril delo na predelavi, to pa je zaupal rokam Naughty Doga. Nekateri originalni člani predelave so nato v jezi zapustili Sony, a njihova jeza ni bila izolirana.

Sony naj bi imel težave s še enim razvijalcem, ki sliši na ime Bend. Ti so leta 2019 razvili zombijaško igro Days Gone, ki ob izidu ni ravno požela slave, a se je nato prodala dovolj dobro, da je upravičila stroške razvoja. Bend naj bi leta 2019 Sonyju predstavil načrte za razvoj nadaljevanja, a te je Sony zavrnil. Založnik je nato nekatere člane ekipe poslal delati večigralski del igre The Last of Us Part 2, pomagali pa naj bi tudi pri razvoju nove Uncharted igre. Razvijalcu to ni bilo všeč, saj so kar naenkrat postali podporni studio in zaradi tega je njihove pisarne zapustilo nekaj talentiranih posameznikov. Sony se je nato končno vdal pritisku in Bend naj bi zdaj delal na svoji novi igri, ki pa ni nadaljevanje Days Gone. Ta projekt je bil sicer odobren, a žal Jason ni izvedel ali je še vedno v izdelavi ali pa je bil tudi ta preklican.

Osebno objokujem usodo nadaljevanja Days Gone, saj je to perfekten primer igre s potencialom, ki bi z nadaljevanjem izpilil tiste pomanjkljivosti in morda bi Sony tako dobil še eno veliko igričarsko ime.

The Last of Us predelava je morda slišati čudno, saj je igra kljub svoji starosti še danes lepa na pogled. Vendar pa je v nastajanju nova HBO serija, ki bo spremljala dogodke iz prve igre in poteza nato postane logična.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime