Nove Applove iPad Pro tablice bodo nosile M1 procesorje

Včerajšnja Applova konferenca je predstavila cel kup zanimivih izdelkov. Dobili smo vpogled v nove barvaste iMac računalnike, izostale pa niso niti nove tablice iPad Pro.

Te bodo dobile pošteno nadgradnjo, saj bo v njih bival M1 čip, ki ga najdemo tudi v novih iMacih. Ta bo poskrbel, da bo tablica na procesorskem področju hitrejša za 50 % in na grafičnem za 40 % urnejša od predhodnika, ki ga je poganjal A12Z čip.

Znotraj tablice bomo našli še 16 GB pomnilnika ter hitro shrambo, ki bo omogočala nadgradnjo na kar 2 TB prostornine. To se morda zdi za tablico veliko, a veliko ljudi jo uporablja za risanje in te datoteke se znajo hitro napihniti, tako da je ogromna shramba več kot dobrodošla.

Seveda je najbolj pomemben sam zaslon. Liquid Retina XDR bo v premer meril 12,9 palcev in bo omogočal močno svetlost do 1000 nitov. To omogoča nova mini-LED ozadna osvetlitev, tako da bo novi zaslon nosil bolj podroben kontrast in višjo svetlobo.

Novi iPad Pro bo na sebi nosil tudi Thunderbolt in USB 4.0 vhoda. Slednji bo omogočal 40 Gbps prepustnost, kar pomeni, da ga bomo lahko priklopili na Pro Display XDR in potem gledali v polno 6K ločljivost. Seveda pri vsemu temu ne smemo pozabiti na 5G povezljivost, ki se bo letos prvič pojavila na Apple tablicah.

Na sprednji strani nas bo čakala 12 MP kamera, ta pa bo vsebovala funkcijo Center Stage, ki bo uporabnika vedno postavila v center slike – tudi med premikanjem. Tudi na zadnji strani lahko pričakujete izboljšan sistem kamer, ki bo tokrat vseboval tudi LiDAR funkcijo.

Na voljo bo tudi manjši model, ki bo v premer meril 11 palcev. Ta bo v verziji s samo Wi-Fi povezljivostjo veljal 799 $, za 5G možnost pa bo treba odšteti 999 dolarjev. 12,9 palčna verzija bo za Wi-Fi verzijo zahtevala 1099 $ ter za 5G 1299 $. Prednaročila se začnejo 30. aprila, prodaja pa v drugi polovici maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime