Tudi običajni igralec potrebuje profesionalno gaming opremo

Nekako sem bil od svoje začetne PC kariere navajen tega, da periferija niti približno ni tako pomembna kot pa tisto, kar tiktaka znotraj belega ohišja. Ja, včasih so bila računalniška ohišja samo bela, a tudi ta stvar se je z leti močno spremenila.

In tudi moje navade glede kupovanja računalniških dodatkov so se skozi leta bistveno spremenile. Izginile so poceni podloge, ki so se začele razpadati po mesecu uporabe. Poslovile so se slušalke, ki so bolj hreščale kot pa proizvajale pristni zvok, pod prsti pa so se znašle tipkovnice in miške, ki so natančne, udobne in sila zanesljive, ne glede na to kolikokrat zaradi jeze udarimo po njih.

Včasih si moral za takšne dodatke moral plačati čez nos, a z vzponom popularnosti e-športa se je začela tudi bolj razširjena prodaja profesionalnih perifernih dodatkov, ki so res načeloma dražji od tistih najcenejših primerkov, a so zato neprimerno kvalitetnejši.

Serija G Pro je nastala v sodelovanju s profesionalnimi igralci iz najbolj popularnih iger.

Večja podjetja kot so Logitech skušajo tako zabrisati tisto mejo med profesionalnimi in običajnimi igralci ter obema taboroma ponuditi vrhunsko opremo, ki dejansko na bojišču prinese boljše rezultate.

Logitech je s svojo serijo gaming periferije G Pro zadel v polno in v eni seriji združil vse tisto, kar je igralcem pomembno, hkrati pa poskrbel, da je uporaba njihovih izdelkov kar se da neproblematična in predvsem hitra.

Prihodnost je brezžična

Kot smo omenili v naši recenziji miške G Pro X Lightspeed je prihodnost brezžična. Ko se človek na svoji mizi enkrat znebi kablovja se zares počuti bolj osvobojenega, kar znatno pripomore pri udobju igranja ali delu.

G Pro serija ponuja brezžične in tudi žične verzije mišk, tipkovnic in tudi slušalk. Tole besedilo denimo nastaja pod brezžično tipkovnico G915 in te tipkovnice res ne menjam za nič na svetu. Zadeva mi je celo tako dobra, da jo med selitvijo od pisarne do doma nosim s sabo, toliko sem navdušen nad njeno kakovostjo in brezžičnostjo. Enako je pri miški G Pro X Lightspeed, ki jo lahko zaradi njene brezžičnosti uporabljam kjerkoli na mizi, prav pride pa tudi moji punci, ki je levičarka. Oba doma uporabljava isto pisalno mizo, a imava različno postavitev miške in tipkovnice, kar je bilo v žičnati verziji problematično, zdaj pa vsak mirno premakne svojo periferijo tam, kjer mu najbolj ustreza.

Ko imaš pred sabo celo družino G Pro serije se počutiš, kot da je tvoja PC kariera naredila korak naprej.

Čudovita je tudi udobnost in mobilnost brezžičnih slušalk, kot so Logitech Gaming G PRO X in ne morem vam povedati, kako je lepo se hitro vstati izza monitorja, se sprehoditi do hladilnika in nazaj, brez da bi človek moral vmes snemati slušalke.

Kvaliteta

Enostavnost uporabe in dobra ergonomija ne pomenita veliko, če izdelek ni zgrajen iz kvalitetnih materialov in Logitechova G Pro serija pri izbiri materialov nikakor ni sekala ovinkov. Kvaliteta izdelave se pozna že pri občutku: miška G Pro X Superlight je resda čudežno lahka, a kljub temu imaš ob klikanju občutek, da imaš pod roko nekaj, kar se ne bo kmalu obrabilo. Nato se spravite v igranje in navdušenje se samo poveča, saj miška vsebuje kvaliteten senzor Hero 25k, DPI nastavljivost gre v stratosfero, najbolj pa navduši vzdržljiva baterija, ki zdrži tudi 70 ur uporabe.

Slušalke so prilagodljive in udobne za vsako glavo in tip ušes.

Tudi ostali deli G Pro serije enako navdušijo. Od Logitech G Pro tipkovnic do slušalk, ki ponujajo 7.1 prostorski zvok: vsak del periferije ponuja vrhunsko zmogljivost in odzivnost. G Pro TKL tipkovnica ima denimo GX Blue tipke, ki ob vsakem pritisku oddajo primeren in hiter odziv, kar jo naredi primerno za igranje v vseh igrah. Slušalke so po drugi strani izjemoma udobne in podajajo kvaliteten zvok, brez zamika in jih uporabljate tudi za kaj drugega kot pa samo za igranje iger.

Prilagajanje svojim željam

Kot rečeno, G Pro serija ponuja cel kup nastavitev in opremo si lahko hitro prilagodite svojim željam. A to ne velja samo na fizičnem področju, kot je denimo odločanje med belo in črno barvo miške G Pro X Superlight, saj Logitech ponuja programsko opremo G Hub, v kateri lahko najdete napredne nastavitve za prav vse svoje pripomočke. Za vse skupaj skrbi en program in v njem lahko prilagajate svojo tipkovnico, miško ali pa slušalke in to s preprostim klikom na izbrani izdelek. Miška tako ponuja nastavljanje raznih makrojev ter razporejanje DPI občutljivosti. G Pro slušalkam lahko po drugi strani prilagodite uravnovešenje zvokov, nastavite mikorofon in prilagodite razne filtre. Tipkovnice G Pro ponujajo prilagajanje funkcij posameznih tipk, nastavljanje makrojev, preko posebnega zavihka Lightsync pa lahko nastavite cel kup animacij RGB osvetlitve.

Programska oprema G Hub ponuja enostavno nastavljanje Logitechovih izdelkov.

Logitechova G Pro serija tako ponuja vse tisto, kar bi zahteval običajni ali pa bolj napreden igralec. Tisti bolj resni igralci bodo cenili vrhunsko odzivnost, ki bo pomagala do vrhunskih rezultatov, nedeljski uporabnik pa bo užival v kvalitetni izdelavi in večnamenskosti opreme, saj serija G Pro nosi eleganten in čist izgled, ki ga lahko brez zadrege uporabite tudi v pisarni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Igralne tipkovnice so z izjemo makro sekvenc, ki so med drugim prepovedani tudi za amaterje, tržni nateg za premium cene, ki večinoma zdaleč niso upravičene!
    Hitrost branja premika miške, pripomore minimalno. Podobno hitrost pritiska tipk.
    Pač Fortnite otroci mislijo, da bodo s hitrejšim pritiskom lažje premagali sovrstnika. Ko sovrstnik živi kilometer stran od strežnikov, ne bo pomagala še tako draga tipkovnica.
    Pamet v roke, ko gre za strategijo premaga še tako dobro tehnično opremo.
    Tako imenovana grda sila “brute force”, nabijanje “spamming”, so pač prisotni in bodo prisotni.
    Grafične nastavitve in odzivnost zaslona in tipkovnice lahko v določenih prvoosebnih streljanju doprinesejo nekaj prednosti.
    Pri nakupu slušalk velja predvsem pozornost na kakovost materialov. Roko na srce so zvočniki večinoma ma istem nivoju razpona. 3d zvok je ustvarjen večinoma programsko, saj imajo tudi “premium” slušalke večinoma dva zvočnika. Kakovosten mikrofon je seveda dobrodošel za skupinsko igranje. V kolikor ima lahko ekipa enake mikrofone bo tako to pripomoglo k enaki slišnosti vseh. Večinoma ima vsak svojo opremo, najstniki pa često izgubijo nadzor nad lastno glasnostjo in še tako kakovostne slušalke ne filtrirajo poslov in kričanja.
    Super je, ko led lučke tuljenje še bolj izpostavijo. Super je, ko izdelovalec monitorja meni, da so led lučke v monitorju pomembnejše od kakovostnih zvočnikov, ker so slušalke nujne in udobne tudi za več ur igranja.

    Še enkrat: makri so kot doping: prepovedani! V kolikor zaznamo, da nekdo nenormalno hitro gradi kompleksne zgradbe ga seveda z veseljem prijavimo kot prevaranta “cheating report”.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime