Microsoft je popravil posodobitev, ki je nižala sličice na sekundo

Morda se spomnite, da smo nekaj dni nazaj pisali o dvojcu Windows 10 posodobitev, ki sistema niso ravno izboljšale, ampak sta uvedli razne probleme pri optimizaciji iger. Igralci so po internetu začeli poročati o ogromnem padcu številu sličic na sekundo in to pri igrah, ki so še včeraj delovale povsem brez problemov.

Težave so bile dovolj velike, da so prišle na ušesa Microsofta. Ta je na svoji strani zapisal, da jih je manjše število uporabnikov začelo opozarjati glede težave, ki jih povzročita Windows posodobitvi KB5001330 in KB5001337. Veliko teh uporabnikov s težavami je svoje igre poganjalo v polnozaslonskem ali pa “borderless window” načinu, uporabljali pa so tudi več monitorjev.

Njihova rešitev je precej kmečka, saj bodo moteči posodobitvi preprosto odstranjeni in to preko novega sistema KIR oziroma “Known Issue Rollback”. Gre za nov način upravljanja Windows posodobitev, ki samodejno odstrani moteče popravke, brez da bi moral uporabnik narediti karkoli. V tem primeru bo Windows 10 sam poskrbel, da bosta popravka odstranjena, Microsoft pa svetuje, da zna pri temu pomagati tudi ponovni zagon sistema.

V nasprotnem primeru lahko motečo posodobitev tudi sami odstranite – navodila vas čakajo v sledečem članku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime